Страната не може да продължи да пребивава в това състояние

...
Страната не може да продължи да пребивава в това състояние
Коментари Харесай

Христо Иванов: Намираме се в полупрезидентски режим

Страната не може да продължи да обитава в това положение на неуправляемост и възникващ безусловно от храстите полупрезидентски режим.

Това съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

 

" Амбициите, които всички би трябвало да си сложим, е да дадем отговор по какъв начин ще се ръководи България. Дали ще продължим тази обстановка, в която политическите сили групово отхвърлят да носят отговорност за ръководството на страната и я оставят на президента. На него му харесва тази работа и дава мандатите на себе си ", посочи Христо Иванов.

" Трябва да излезем от това състояние на нещата. Ще търсим оптималния вид да дадем отговор да формираме предизборни и следизборни конфигурации, които могат да дадат ясна вероятност на жителите да гласоподават за демократично ръководство. Дали ще реализира болшинство или не, зависи от гласоподавателите. Водим договаряния с “Продължаваме смяната ” и в тях ще се откри кои са най-хубавите варианти. Няма нищо финализирано, дано да изчакаме процесите да се завършват ", продължи той.

Определени неща би трябвало да се случат преди предизборната акция. След нея се вършат избрани разбори на база, на които се търсят следизборни конфигурации в завсимост от резултатите. На този стадий ще забележим по какъв начин ще се конструират връзките с “Продължаваме смяната ”, с които имаме най-голяма стратегическа непосредственост, сподели още съпредседателят на " Демократична България ".

Ако гласоподавателите не излязат да гласоподават, не могат да чакат, че Народното събрание ще има легитимност да излъчи ръководство. Надявам се, че и политиците, и гласоподавателите ще разберем, че страната не може да обитава в това положение на неуправляемост и изникващ полупрезидентски режим. Единствените, които се пробваха да създат държавно управление, сме ние и “Продължаваме смяната ”. Ще продължим с тези опити. Ако гласоподавателите поддържат този опит - ще има държавно управление, в случай че не го поддържат, продължаваме в това състояние. Целта на договарянията е дали можем да създадем структура, с която страната да се движи напред, уточни Иванов.

По думите му колегитивните органи на “Демократична България ” ще вземат решение преди изборите с кои партии биха влезнали в коалиция.

 

Иванов не осъжда смяната в позицията на Политическа партия, които преди не се отзоваха на настояването на демократите за коалиция, а в този момент са основатели. " Имаме задоволително задания да гледаме напред, с цел да се връщаме обратно. Целта е в границите на договарянията по допустимо най-практичен метод да забележим може ли да създадем структура, която да отговори по какъв начин ще се ръководи страната, по какъв начин ще се реформира, по какъв начин ще се движим напред. От там нататък всеки да си прави ретроспекцията както откри за добре ", съобщи той.

 

Христо Иванов съобщи, че с " Продължаваме промяната " имат най-голяма стратегическа непосредственост. Той отговори на въпроси и дали " Демократична България " ще вземе решение за връзките си с ГЕРБ, като разяснява, че преди изборите групировката ще вземе своите решения. " Фундаменталният въпрос на политическото разделяне е отношението към правораздаването в България ", акцентира съпредседателят на " Демократична България ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР