Страната има нужда от парламент и излъчено в диалог правителство,

...
Страната има нужда от парламент и излъчено в диалог правителство,
Коментари Харесай

Бизнесът не иска повече избори, губи се ценно време

Страната има потребност от парламент и излъчено в разговор държавно управление, а не от нови избори. Нов национален избор надали ще създаде кардинално друга конструкция в Народното събрание, се споделя в публично мнение на една от огромните бизнес организации в България – Асоциацията на индустриалния капитал. България не би трябвало да губи повече сериозно скъпо време в миг, в който Европа потегля бързо да се възвръща и уверено да обновява стопанската система си.

АИКБ приканва за открит разговор първо по целите и политиките, а по-късно по персоналния състав на бъдещото държавно управление, което да ги осъществя. За едрия бизнес „ приоритет на целите “ е положителната и постоянна бизнес среда и условия за развиване на предприемачеството – защото влошената бизнес среда е основната спънка пред ускореното развиване на Родината ни. А подобряването на живота на всеки българин директно зависи от изискванията за предприемачество, зависи от действието на правова страна, от неприкосновеността на собствеността, от уверено ограничение на корупцията, сивия бранш, кражбите и разхищенията на обществени средства, ограничение на картелите и монополите. „ За нас е значимо запазването на добре работещия данъчен модел, продължение на промените в образованието, ускорение на подготовката ни за встъпване в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Шенген и Еврозоната “, допълват още от АИКБ.

Притеснителна е неналичието на единодушие измежду политическите сили по целите, изключително в региона на правосъдната промяна, правната сигурност, отбраната на собствеността. България е преди всичко в Европейски Съюз по дял от Брутният вътрешен продукт на бюджетните разноски за бранш сигурност и за правосъдна система, а чувството на българските жители и бизнес за сигурност е проблематично. В същото време страната ни е измежду последните по дял на разноските за здравна предварителна защита и профилактика, само че във връзка с болничната помощ е над междинното равнище – т.е., обществото заплаща хората да се лекуват, а не с цел да не се разболяват. Липсва споделена визия за промени в бранш „ енергетика и климат “ – за либерализацията на пазара и отбрана на уязвимите, за прехода от въглеродна към неутрална към климата енергетика и стопанска система, дати за затваряне на въглищните централи и заместващи мощности плюс пълноценна реализация на работещите във въглищните райони и безвъглеродно развиване на районите. Липсва единодушие по съществени аспекти на пенсионната система, като актуализацията на пенсиите и връзката им с осигурителния принос, се споделя още в мнението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР