Страната е връхлетяна от поредица кризи - икономическа, енергийна, социална,

...
Страната е връхлетяна от поредица кризи - икономическа, енергийна, социална,
Коментари Харесай

ПП на ГЕРБ-СДС с няколко законопроекта в помощ на украинските граждани, които искат да останат у нас

" Страната е връхлетяна от поредност рецесии - икономическа, енергийна, обществена, в това число рецесия с бежанци. Обезпокоени сме от обстоятелството, че ръководещото болшинство няма законодателни визии и няма законодателни стратегии да се оправи с тези рецесии ", съобщи на брифинг в Народно събрание Радомир Чолаков от ГЕРБ.

По думите на опозицията Народно събрание разисква неактуални въпроси и се занимава със закони, които могат да изчакат по-спокойни времена.

" Политическа партия на ГЕРБ-СДС внесе Законопроект за промени в Закона за убежищата и бежанците, с което предлагаме явен правилник за това по какъв начин се посрещат, по какъв начин се обслужват и по какъв начин се обработват бежанците. Нещо, което българското държавно управление не може да разбере 14 ден по какъв начин да се оправи с този въпрос ", изясни Чолаков.

Други настоящи законопроекти импортирани от Политическа партия на ГЕРБ-СДС са свързани със Закона за доброволчеството и с този за персоналните документи.

" Вчера слушах от трибуната на Народно събрание министър-председателя, че на входовете на границата ще раздаваме листчета с печатчета. Ние предлагаме на българската диаспора да не издаваме листове с печати, а да създадем карта на българина. За нея можеш да подаваш документи както в България, по този начин и зад граница ". Обясни Маноил Манев от Политическа партия на ГЕРБ-СДС.

Важно изискване съгласно това предложение е да се попълни декларация за принадлежност към българската общност и да покажат познания по български език.

" Надявам се откровено сътрудниците от всички парламентарни групи да го поддържат този закон. В него няма нищо друго с изключение на грижа за хората с българско съзнание, живеещи в чужбина ", заключи Манев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР