Страната е една от първите, която започна да се ваксинира,

...
Страната е една от първите, която започна да се ваксинира,
Коментари Харесай

В Сърбия построиха три нови болници за Ковид и те вече са пълни

Страната е една от първите, която стартира да се имунизира, напомня специфичният делегат на Българска национална телевизия в Сърбия Мария Чернева. Още през февруари съседите ни започнаха да се имунизират с Пфайзер, малко по-късно получиха китайски и съветски ваксини " Спутник ".

 

В момента имат всевъзможни типове ваксини и равнището им на имунизация доближава 56%. Въпреки това епидемията има пагубни размери, изясни доктор Предраг Кон, основният епидемиолог и член на спешния щаб на Сърбия.

Вече четвърта седмица новозаразените дневно доближават 6 хиляди. На този декор ограниченията са много семпли. Сертификат за имунизиране се изисква единствено в заведенията, освен това след 22 часа. Вчера спешният щаб реши, че заведенията би трябвало да изискват документ след 20 часа.

" Новият вид демонстрира, че успеваемостта на имунизацията срещу вируса пада, само че освен поради вируса, имунитетът също пада във времето. Промяната на вируса, основаването на нови разновидности и обстоятелството, че не се основава дълготраен имунитет, постанова имунизацията да се удължава ", съобщи доктор Предраг Кон.

Той добави, че стартира да се демонстрира и повторното заразяване, реинфекцията на тези, които са минали през вируса.

" Ние сме мислили, че са трайно ваксинирани, само че от тях 10 % още веднъж се заразяват ", добави доктор Кон.

Причината за откриването на Коронавирус болница преди 1 година е огромният брой новозаразени на на ден равнище. Тогава те бяха към 8 хиляди и на практика опциите на всички лечебни заведения, които не бяха профилирани в лечението на Коронавирус нямаха повече благоприятни условия да одобряват толкоз огромен брой заболели, споделя доктор Татяна Аджич - шеф на Коронавирус болничното заведение в Батайница.

" Това беше повода да бъде направена тази болница, която беше построена единствено за 4 месеца, където за построяването ѝ непрекъснато работиха по 500 индивида. Това е най-голямата Коронавирус болница в Европа в нея има 930 кревати, тъй че 930 индивида заболели лежат в нея. Те са разграничени в две отделения на полуинтензивни и интензивни ", сподели доктор Аджич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР