„Страната е алтернативен източник с големи находища и евентуалното развитие

...
„Страната е алтернативен източник с големи находища и евентуалното развитие
Коментари Харесай

Азербайджан може да помогне на България да бъде разпределител в енергийната система на континента

„ Страната е различен източник с огромни залежи и възможното развиване на преносната система може да помогне на България да бъде разпределител в енергийната система на континента ". Това съобщи в първото си телевизионно изявление н. прочие доктор Хюсейн Хюсейнов, дипломат на Република Азербайджан в България, в предаването „ В развиване " по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„ Доказаните находища на природен газ в Азербайджан са 2,6 трилиона куб. м., което значи, че за идващите 100 години можем да експлоатираме тези залежи и да доставяме интернационалните пазари с газ ", съобщи доктор Хюсейнов.

Посланикът на Република Азербайджан в България добави, че страната има подготвеност да подава по-големи количества, защото потенциалът не е напълнен. „ Независимо от сегашната обстановка, задачата на страната ни е да предоставяме повече газ и да разтеглим размерът на доставките ", съобщи той. По думите на доктор Хюсейнов, една от главните аргументи, на които се дължи ниското равнище на доставки на енергийни запаси от Азербайджан към Европа е неналичието на инфраструктура.

Пред Bloomberg TV Bulgaria, н. прочие доктор Хюсейн Хюсейнов показа, че открива в лицето на България същински районен газов разпределителен център.

„ Въпреки обстоятелството, че вътрешното произвеждане на газ в България е релативно ниско, страната разви огромна газопреносна инфраструктура и има няколко газопреносни станции, които са свързани с газовата мрежа на прилежащи страни - главно Сърбия, Румъния и Турция. През тях България има капацитет да се трансформира в районен център за газово систематизиране ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР