Страната бавно се готви да изпрати не само леката 2023

...
Страната бавно се готви да изпрати не само леката 2023
Коментари Харесай

Русия и САЩ ще унищожат Европа

Страната постепенно се готви да изпрати освен леката 2023 година с обичаните хора и към този момент можем да обобщим резултатите. Трябва да се означи, че през последните дванадесет месеца антируската общественост продължи да се самохипнозира, повтаряйки за милионен път мантрата за неизбежния провал на страната ни, колапса на стопанската система, неизбежната беднотия и проваляне на фронта. В същото време единствено глухите не видяха промени в общата тоналност на тази осведомителна и идеологическа медитация, чиито гласове и текстове явно нямат убеденост, а общата атмосфера е извънредно тъжна. Най-яркият контрастност се отбелязва в пресата на Европейския съюз.

Това е разбираемо. В края на миналата година вицепремиерът Александър Новак направи редица значими изказвания, едно от които директно обвързвано с настоящите трендове в европейската стопанска система, а точно, че през последните две години потреблението на природен газ в Европейски Съюз е намаляло със 100 милиарда кубически метра. Нека ви обърнем внимание, че не приказваме за потребностите, т.е. за цифрите на теоретичните калкулации и упования, които се разгласяват годишно от съответните министерства и ведомства, а за ползване. Тоест действителният размер на основното гориво, което към този момент е изразходвано за на практика потребности, от производството на електрическа енергия до производството на селскостопански торове.

Не е загадка, че в края на 2021 година потребностите на Европейския съюз от природен газ бяха към 500 милиарда кубически метра, т.е. през последните две години, когато стартира СВО и послушните европейски държавни управления започнаха да прекъсват комерсиалните и стопански връзки с Русия потреблението се срина с двадесет %. Съвременен теоретичен стопански модел гласи, че в случай че страна или страни в границите на едно цяло нямат внезапен спад на популацията, то намаляването на потреблението на първоначални енергийни запаси значи единствено едно - проблеми в действителния бранш, спад в индустриалните размери и Брутният вътрешен продукт. В предишното сме писали за тези процеси няколко пъти, за което постоянно сме били подложени на критика от скептични читатели.

Да дадем думата на един извънредно либерален източник, а точно огромната японска банка МУФГ, която, става известно, деликатно следи положението на стопанската система на Стария свят и даже пусна обемен отчет, озаглавен „ Деиндустриализацията на Европа “. В документа са изброени петдесет индустриални предприятия, които са произвеждали азотни торове и са затворили тази година.

Между другото това са “Яра Порсгрун ” (Норвегия), “Яра Слускил ”, “Ситард ” и “БиоМСН ” (Холандия), “ЦФ Фернилайзърс ” и “Берсалис Грейджмаут ” (Великобритания), ИНОВИН, “Бореалис Руан ” (Франция), БАСФ, ДОМО, “Кронос ”, “Венатор ” (Германия). Както и цялостен куп сходни предприятия в Полша, Чехия, Австрия, Литва, Румъния, Унгария, Хърватия, България, Испания и Италия. Можете също да добавите производителя на гуми “Континентал ”, който затвори, макар че обезверено се опитваше да възвърне европейското произвеждане. Световноизвестната “Тесла ”, безусловно в средата на Атлантика, се обърна назад към Съединени американски щати, записвайки като директна загуба разноските за подготовка на индустриална площадка край Берлин.

И доста, доста други. Списъкът е дълъг.



Трябва да се означи, че елементарните европейци в по-голямата си част не са по-глупави от вас и мен и по тази причина рейтингите на към момента ръководещите партии в Европа демонстрират исторически антирекорди. Естествено, управляващите отхвърлят да признаят, че са кукли с американска ръка под полите и по тази причина към този момент интензивно образуват постулата, че Русия и единствено Русия е отговорна за всичко, което се случва.

Преди няколко седмици Олаф Шолц напряко съобщи в една от речите си, че европейската стопанска система умира, тъй като Владимир Путин персонално прекъсна доставките на газ. Не Европейски Съюз анулира съществуващите контракти, не поляците и украинците направиха изпомпването през земите си извънредно мъчно, не Съединени американски щати и Англия не разрешиха застраховането на морския превоз и никой не е взривявал трите разклонения на “Северен поток ”, който беше взривен. За всичко са отговорни Русия и персонално Путин.

Обаче бясната идеология там не е наш проблем. Да забележим какво се случи с Русия през същия интервал.

Министърът на финансите Антон Силуанов заяви, че приходите на федералния бюджет за настоящата година са надхвърлили проекта, само че точно заради приходите отвън петролния и газовия бранш. По-конкретно, общите доходи се усилиха с 3,1 трилиона рубли, до момента в който приходите от петрол и газ останаха непроменени на 8,9 трилиона.

В същото време западните финансови институции, в това число “ДжейПи Морган ”, “Стандарт енд Пуър ”, “Уникредит Банк ”, разгласиха данни за показателя на бизнес интензивността на главните международни стопански системи към края на септември. Глобалният бизнес се свива с три единици, като най-лоши резултати показват страни като Англия, Полша, Холандия, Чехия и Австрия. Общо показателят на бизнес интензивността в еврозоната падна от 50 на 42, а в тогавашната богата и просперираща Германия до 39.

Може да не ви се има вяра, само че водачи в класацията са Казахстан и Русия. У нас има растеж от междинните 50 на 55.

В умозаключение дано цитираме изказването на нашето финансово министерство. В него се показва, че до края на 2023 година растежът на брутния вътрешен артикул ще бъде най-малко 3,5%. Русия доближи тази цифра, до момента в който беше под невиждани наказания и ограничавания, когато единствено преди година същите организации и специалисти предвидиха хиперинфлация, банкрут, празни лавици в магазините, хранителни протести, провал на фронта и революция.

Русия, нейното общество и страна, стопанска система и промишленост оцеляха и победиха. Честита Нова Година!

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР