Стражът на Ливърпул Алисон Бекер говори пред aнглийските медии колко

...
Стражът на Ливърпул Алисон Бекер говори пред aнглийските медии колко
Коментари Харесай

Алисон за историята, Ливърпул и спасяването срещу Милик

Стражът на Ливърпул Алисон Бекер приказва пред aнглийските медии какъв брой тъкмо страшна е атмосферата на „ Анфийлд” след неговия опит с Рома против Ливърпул, както и след прехвърлянето му край Мърсисайд през лятото на 2018-а година. Националният вратар на Бразилия заигра в тима на Юрген Клоп, откакто „ червените” заплатиха 65 милиона паунда за него, а той към този момент повече от година черпи опит да играе пред почитателите на европейския клубен първенец.

„ Когато изгубих с Рома тук с 2:5, беше доста ужасно. Играхме против един доста добър тим, както и против почитателите, които ги поддържаха по страховит начин”, разяснява Алисон пред The Independent преди дуела на Ливърпул с Наполи в сряда вечер.

Алисон Бекер приказва също по този начин и за феноменалната победа над Барселона в миналогодишния полуфинал в Шампионската лига. Бразилецът смята, че Лионел Меси и компания още са мислили за предходния провал на „ блаугранас” против Рома в ШЛ, когато част от италианския отбор беше точно Алисон.

Още за Ливърпул:

Вайналдум: При расизъм? Напускам терена незабавно!

Клоп преди Наполи разяснява съперника, залозите и Салах

Робъртсън: Мога да се оправя с болката в глезена

„ Когато направиш нещо във футбола, постоянно знаеш, че може да се случи още веднъж. Барселона може би мисли за загубата от Рома и съм сигурен, че са си говорили за това в съблекалнята. Всички там споделяха, че са се поучили и са набавили опит, който да предотврати това да се случи след това. Напълно наясно съм какъв брой значима е отбранителната част в играта. Ако допуснеш един гол в такава среща, смяташ, че можеш да „ умреш”. Когато пък вкарахме втория си гол, към този момент знаехме, че чудото може да стане. В този миг те си спомниха за мача с Рома, тъй като видях по какъв начин гледат Меси и Луис Суарес. Те бяха поставили ръцете на главите си и съзнаваха, че това може да стане отново”, призна вратарят на Ливърпул.

Рома победи с 3:0 Барселона на „ Олимпико”, откакто падна с 1:4 на „ Камп Ноу”, с цел да се класира на полуфинала в ШЛ през сезон 2017/18.

Иначе отборът на Карло Анчелоти ще гостува на Ливърпул 50 седмици, откакто Алисон избави по необикновен метод съвсем сигурен гол в 92-ата минута след удар на Аркадиуш Милик. По този метод „ червените” продължиха към елиминационната фаза и стигнаха до шестата си европейска купа.

„ През март 2018, имах мач с Наполи в Италия с Рома и направих доста мощна среща с 11 спасявания. Това е доста значим аспект, когато играеш против тях. Мисля, че миналогодишното ми избавяне ме слага в историята на Ливърпул, откакто беше решаващо и продължихме да играем в Шампионска лига. Дадох всичко, което имам освен това избавяне, както направи целият тим в хода на тогавашния мач. 92 минута, има огромно напрежение. Ако бяхме позволили гол, нямаше време за още един наш гол, в което сме експерти – това е. Всичко зависеше от това, а аз упражнявам от дете за тези моменти. Бях подготвен и на вярната позиция. Изчаках бранителите да изчистят топката, само че центрирането бе хубаво и към този момент виждах по какъв начин топката ще падне при Милик. Затворих ъгъла, пробвах се да „ стана по-голям” и да го принудя да стреля бързо. Топката се отби в мен, само че това е тъй като я нападнах, правейки обстановката за него сложна. Ако бях останал на позицията си, той щеше да има време да овладее и вкара гол”.

„ Трябва да ви призна, че Наполи направи оферта за мен преди Ливърпул. Президентът им пристигна при мен, само че в случай че бях направил тази стъпка, то животът ми в Италия щеше да е в комплицирана обстановка. Това не е публично дерби, само че съперничеството сред двата отбора е огромно. Имам съществено почитание към тима, защото имат огромно качество в състава си, само че аз реших, че е по-добре да дойда в Ливърпул”, подчертава роденият в Ново Хамбурго, щата Порто Алегре, вратар.

Алисон Бекер приказва и за травмата си, която го извади за 2 месеца от игра през този сезон. „ Бях на „ Анфийлд” за мача против Залцбург. Не можех да заставам дълго време изправен, защото имах травма в глезена и гледах мачовете у дома. Минавах през всички страсти – нерви, благополучие, разочарования, удивление, всичко, което почитателите изпитват. Обожавам футбола и това, което върша. Адриан оказа помощ доста на Ливърпул със своите представяния. Истина е, че нямаше напрежение върху мен да се завърна по-бързо. Нямах късмет да направя добра предсезонна подготовка, откакто завоювах с Бразилия Копа Америка. Странно ми беше да извозвам толкоз доста време със фамилията си, когато съм играл във финали на Шампионска лига и Копа Америка”, добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР