Страхувам се от непредвидими обстоятелства, които биха могли да възникнат

...
Страхувам се от непредвидими обстоятелства, които биха могли да възникнат
Коментари Харесай

Лиляна Павлова разкри най-големите си страхове за българското председателство на ЕС

Страхувам се от непредвидими условия, които биха могли да зародят по време на българското председателство на Европейския съвет. Това показа отрасловият министър Лиляна Павлова. " Това, което трябваше като най-малко да подготвим, сме го създали. За мен е значимо да няма терористични офанзиви, проблеми със сигурността”, добави тя пред Нова телевизия.

„ Трябва да се възползваме от индиректните изгоди, първо, да покажем, че сме добър балансьор. Ще ни се даде късмет да променим имиджа на България.Обвинявани сме в неяснота и корупция. Сега е моментът да покажем, че сме създали доста. И те могат да бъдат видени и усетени”, съобщи тя.

„ Не умеем да се презентираме. 50% на свършената работа е да я представиш качествено. Свършили сме доста, само че не го презентираме качествено”, сподели още Павлова.

Българското председателство ще е по време на горещи европейски диспути, счита министърът. А що се отнася за митингите в страната, тя съобщи, че те не са изненада, тъй като са нещо естествено за едно европейско общество. " Дали ще е избор на съмнение, или митинг – демокрацията е нещо, което допуска това. Смятам, че по множеството от тематиките може да се откри решение с разговор.

Лиляна Павлова успокои всички столичани, че българското председателство на Европейския съвет по никакъв метод няма да затрудни напредването им в центъра на града. „ Няма да има тапи в София. Първата среща, която е на 12 януари в НДК, ще касае единствено регионът към постройката. Единственият интервал от 2 дни, в който ще има затваряния и по-скоро стеснен достъп, е на 17 май, когато е срещата на върха на държавните глави. През останалото време градът ще продължи своята естествена активност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР