Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за

...
Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за
Коментари Харесай

Божков: В България чувствам заплаха за живота си, страх ме е да се върна

Страхувам се да се прибера в България, опасявам се за живота си. Това съобщи пред bTV притежателят на притежателят на „ Нове Холдинг “ Васил Божков.

„ Мислих да се върна, когато ме повикат, само че след вчерашните изказвания на основния прокурор, се опасявам да се върна. Не съм нарушител “, сподели още той, като добави, че сега не е в България и че се намира в страна отвън Европейския съюз.

От през вчерашния ден той е търсен с европейска заповед за арест, повдигнати са му 7 обвинявания – за началник на проведена незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, както и за подбуждане и закононарушение по работа. Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша.

 „ Живеем във време като това на Гьобелс. Прокуратурата прави агитация. Къде съм упрекнат, защо съм упрекнат – още нищо не знам. Какво целяха да разровят 13 офиса и да арестуват хора, които нямат нищо общо с това? Какви доказателства могат да намерят при тези обвинявания? “, разяснява Божков.

„ Ако се върна, ще ме арестуват незабавно. И след това какво се случва с мене? Нали виждате, че се вършат репресивни ограничения. ", добави той.

Бизнесменът сподели още, че през вчерашния ден е задържана брачната половинка му, само че други членове от фамилията му до момента не са наранени от акцията на спецпрокуратурата.

По неговите думи че основният прокурор Иван Гешев бърка комерсиалното право с наказателното. Той подсети, че е акционер в „ Националната лотария “ и в случай че компанията дължи пари, виновен е мениджмънта. Аз съм си платил всички налози, за какво не са упрекнати други акционери, попита Божков.

Бизнесменът посъветва прокуратурата да потърси виновници на по-високо равнище от тези в Кимисията по
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР