Страхувам се, че ако не спре агресията на Путин и

...
Страхувам се, че ако не спре агресията на Путин и
Коментари Харесай

Ако войната продължи, онкоболните деца в Украйна ще станат повече

" Страхувам се, че в случай че не спре експанзията на Путин и Русия, пациентите в детската онкология, ще се усилят. " Тази мрачна прогноза направи в ефира на Българска национална телевизия доктор Александър Истомин, детски доктор, който сега е в детската болница в Лвов, предават от novinite.bg. По думите му при неналичието на медикаменти и химиотерапия в мазетата, съществува риск лекуването да не е сполучливо и да се развият рецидиви. Пътуването при евакуация води до инфекциозни затруднения, сподели още той.

Д-р Истомин съобщи, че сега онколозите се занимават единствено със симптоматично лекуване. Децата не могат да се лекуват в Киев и в другите градове, тъй като непрекъснато има бомбардировки. Самият той не е почивал 11 дни. Пациентите от детската онкология в Киев към този момент са евакуирани.

" Не можем да оказваме профилирана помощ. Провеждането на химиотерапия в мазетата е в нарушаване на всички стандарти на лекуване. Ние в този момент работим като лекари евакуатори - оказваме помощ на нашите пациенти да изоставен страната и да се лекуват в чужбина. Всички пациенти в Киев са евакиурини, някои благодарение на коорданиционната група, други независимо. В Киев изтеглих 90 пациенти при минусови температури. Всички онкопациенти на детска възраст са или в Полша или се готвят да заминат за Полша. Пациентите от Чернигов, Одеса, Харков и други градове също са евакирани ", описа доктор Истомин.

Сега в болничното заведение в Лвов има над 180 деца. Някои са в по-тежко положение, други по-леко. Д-р Истомин съобщи, че не могат да одобряват повече пациенти. Очаква се дипломатически ескорт за евакуация, тъй като не могат да се лекуват толкоз пациенти в районен център.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР