Страховита случка с пияни на мотика роми-хулигани се е разиграла

...
Страховита случка с пияни на мотика роми-хулигани се е разиграла
Коментари Харесай

Екшън с пияни роми в село Труд

Страховита преживелица с пияни на мотика роми-хулигани се е разиграла в пловдивското село Труд в неделя, заяви Plovdiv24.bg. Екшънът включвал псувни, обиди, преследване, закани за палеж и мятане на камъни по почтен човек.

Всичко се разиграло към 18:30 часа в неделя. Двамата хулигани били пияни и вървели по улица " Александър Димитров “ в селото, където срещнали жертвата си. Мъжът се прибирал към дома си, поздравил двамата извършители, които пък почнали да се държат нападателно към него.

Първо пробвали да го ударят с камък - мъжът се измъкнал като ги избутал. Те се пробвали да го задържат като му скъсали тениската. Поведението на пияните предиздвикало мъжът да избяга от мястото и да отиде в дома си. Двете лица почнали да го гонят, като в същото време го обиждали.

След като влезнал в двора на къщата, мъжът заключил пътната врата и споделил на майка си да се обади на полицията. Секунди по-късно пред двора пристигнали и двамата гамени - почнали да тропат по пътната врата, да псуват и да насочат закани за запалване на къщата. Освен това плюели през оградата и мрежата на вратата.

Започнали да хвърлят камъни към къщата. Дори пробвали да прескочат оградата и да се влезе в двора. Свидетели на случилото се станали всички присъстващи на двора, към които двете лица също по този начин отправили закани и обиди, както и хвърляли камъни.

На място пристигнали полицейски чиновници, които отвели нарушителите в полицейското ръководство. Единият бил тестван с дрегер, който отчел 2,61 промила алкохол в издишания въздух. И двамата получили актове за установена демонстрация на дребно безчинство. В понеделник те били изправени пред съда.

Според закона, дребно безчинство е непристойна демонстрация, изразена в приложимост на хули, псувни или други неприлични изрази на обществено място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към жителите, към органите на властта или на обществеността или в счепкване, сборичкване или други сходни дейности, с които се нарушава публичният ред и успокоение.

Тъй като съответния случай включва няколко от изброените признаци, магистратите решили, че следва да наложат по-тежкото от плануваните санкции - “задържане в структурно отделение на Министерство на вътрешните работи “ - по 3 дни за всеки извършител.

Съдебното решение може да бъде обжалвано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР