Страховит екшън се е разиграл в бургаския квартал Долно Езерово,

...
Страховит екшън се е разиграл в бургаския квартал Долно Езерово,
Коментари Харесай

Екшън в Бургас: Петър пусна под наем роми в апартамента си, завлякоха го с 4500 лева, нахвърлиха се да го бият, но ето какво им се случи

Страховит екшън се е разиграл в бургаския квартал Долно Езерово, осведоми Флагман.бг. Инцидентът, който по знамение се е разминал без смъртен случай, е от неделя вечерта, описаха очевидци. След всеобщото сборичкване трима са признати в болница след здрав побой, а други трима – задържани.

Изданието научило, че в основата на абсурда е ромско семейство, което бургазлията Петър Димитров на 30 години пуснал да живеят в жилището му в кв. Долно Езерово. Петър работел от години в Чехия. Отдал жилището чартърен на 27-годишния Панайот Панайотов. Уговорката му била Панайот да си заплаща постоянно наема от 250 лв. на месец, както и настоящите сметки. Първите месеци всичко било наред и българския бежанец повярвал в наемателя си, поради това не го проверявал.

Наивността му изиграва неприятна смешка, тъй като няколко години той считал, че Панайот ще съблюдава ангажимента и няма да го подведе. Петър неотдавна се прибрал в България, решил да изтегли пари от дебитната си карта, само че сметката му била блокирана. Оказало се, че е наказан поради неплатени отговорности към ВиК-Бургас, а дружно със правосъдните разходи и рента сумата набъбнала до внушителните 4500 лв..

Хазяинът бил гневен. Веднага потърсил наемателя си, който почнал с номерата, настояват негови близки. Първо разказал, че бизнесът му с обувки втора ръка, които продавал в Долно Езерово, банкрутирал , само че той имал стока за почти същата сума, щял да я продаде и да се разплати. След това увъртал за точна дата на заплащането.

В същото време Петър посетил жилището си и останал шокиран от гледката. Всичко било унищожено, а жилището превърнато в склад за старите обувки на мургавия търговец. Дал му период да се изнесе до няколко дни и да му заплати най-малко част от дължимата сума. Предаването на ключовете и парите трябвало да бъде в неделя по здрач.

Ромът Панайот си събрал багажа и очевидно желал да се изнесе без да заплати нито лев на Петър. Според другари на Петър - Панайот извикал цяла тайфа родственици и другари – общо 7 души, с които очевидно считал да сплаши хазяина си. За шанс Петър бил в този ден с двама близки приятели – Живко Георгиев и Тодор Иванов, които го придружили до жилището, предан чартърен на банкрутиралия ромски търговец. Нито за момент те не предполагали каква клопка им готвят. Панайот бил безапелационен и даже Петър бил убеден, че ще получи най-малко част от парите си и ще се разделят по живо и крепко.

„ Бяхме сигурни, че няма да има проблем. Петър влезе с Панайот в жилището, с цел да се схванат за парите. Минути по-късно чухме викове, удари и крясъци на цигански. Не помислихме и за секунда, влязохме да спасяваме приятеля си” , описа пред наш кореспондент един от участниците в екшъна. Явно са се справили, тъй като от седмината роми трима са признати в болница с тежки пострадвания, посочила инспекция на медията.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас потвърдиха за случая, само че отхвърлиха детайлности, защото тече следствие. Уточниха единствено, че има и трима задържани. По неофициална информация става въпрос за Петър и приятелите му Тодор Иванов и Живко Георгиев.

„ Направихме това, което всеки на наше място – защитихме наш брат, който бе вкаран в клопка и атакуван ”, споделил един от тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР