Страховете са нормална част от човешкия живот, но често можем

...
Страховете са нормална част от човешкия живот, но често можем
Коментари Харесай

Успокой се с чай от лайка

Страховете са естествена част от човешкия живот, само че постоянно можем да намерим разтуха и сигурност в избрани храни. Ако сте подложени на стрес или се борите със страхове, следните храни може да бъдат вашите съдружници за утешение и облекчение.

Банани : Богати на витамин Б6 и серотонин, бананите са отличен метод да укротите нервите и подобрите настроението си.

Черен шоколад: Знаем, че това звучи като опрощение да ядете шоколад, само че тъмният шоколад с висок % какао съдържа феноли, които могат да оказват помощ за контролиране на настроението.

Овесени ядки: Богати на фибри и въглехидрати, овесените ядки покачват равнищата на серотонин в мозъка, подобрявайки настроението и намалявайки напрежението.

Зехтин: Зехтинът съдържа мононенаситени мазнини, които могат да подкрепят действието на мозъка и да понижат чувството на стрес.

Риба: Богата на омега-3 мастни киселини, рибата може да подкрепи здравето на мозъка и да понижи признаците на меланхолия.

Чай от лайка: Лайката има успокоителен резултат върху нервната система, като оказва помощ за по-добър сън и справяне със напрежението.

Споменатите храни освен са вкусни, само че и оферират изгоди за физическото и прочувственото здраве. Запомнете, положителните храни са като лекарство за душата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР