Страхотното представяне в груповата фаза на финалите на АТП в

...
Страхотното представяне в груповата фаза на финалите на АТП в
Коментари Харесай

С победите в Лондон Григор Димитров излезе четвърти по приходи през сезона

Страхотното показване в груповата фаза на финалите на АТП в Лондон изкачи Григор Димитров на четвърто място в класацията по доходи от наградни фондове през 2017 година До момента българският тенисист е проработил 764 хиляди $ от шампионата в Лондон.

Финалистите в конкуренцията на осемте най-хубави получават по 191 хиляди $ за присъединяване при три изиграни мача. За всяка победа в групите те прибавят по още 191 хиляди към сметката си. Димитров завоюва и трите си дуела в група " Пийт Сампрас " - 6:3, 5:7, 7:5 против Доминик Тийм, 6:0, 6:2 против Давид Гофен и 6:1, 6:1 против Пабло Кареньо Буста.

От началото на сезона българинът е спечелил 3.81 млн. $ от наградни фондове. Той стартира финалите в Лондон като №6 в класацията по доходи и №6 в международната класация. Ако през днешния ден завоюва полуфинала с Джак Сок, а Роджър Федерер победи Давид Гофен, Димитров ще се изкачи на третото място и в двете ранглисти.

Победа в полуфиналите носи в допълнение 585 хиляди $, а спечелването на трофея в Лондон - още 1.2 милиона. Ако първенецът в шампионата е спечелил всеки един от петте си мача, ще си тръгне от английската столица с 2.55 млн. $.

Световният №1 Рафаел Надал е водач по доходи през сезона с 12.7 милиона. Той прибави 105 хиляди от присъединяване си в Лондон, защото изигра единствено един мач, преди да се отдръпна от конкуренцията поради травмата в коляното, която получи на мастърса в Париж.

Федерер е втори в класацията, само че има късмет да излезе отпред. До момента извоюваните пари от наградни фондове от 36-годишния швейцарец са 11.8 млн. $. Той също приключи груповата фаза в Лондон с три победи от три мача - 6:4, 7:6 (4) против Джак Сок, 7:6 (8), 5:7, 6:1 против Александър Зверев и 6:7 (5), 6:4, 6:1 против Марин Чилич.

Зверев е трети по доходи за момента с 4.3 млн. $. Челната десетка се добавя от Тийм (3.71 млн.), Чилич (3.65 млн.), Сок (3.1 млн.), Гофен (2.95 млн.), Кевин Андерсън (2.85 млн.) и Стан Вавринка (2.82 млн.).

 С успехите в Лондон Григор Димитров излезе четвърти по доходи през сезона

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (76)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР