"Страхотно е усещането да участваш на подобно първенство, може ми

...
"Страхотно е усещането да участваш на подобно първенство, може ми
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Можем да бъдем конкурентни на част от отборите

"Страхотно е чувството да участваш на сходно състезание, може ми за първи път от социалистическо време имахме образуван тим ", сподели водачът на националния тим по джудо Ивайло Иванов по отношение на присъединяване ни на Европейското състезание за смесени тимове.

"Видя се, че можем да бъдем конкурентни. Стигнахме до 3:3. Да, Ивайло Димитров загуби решителната среща, само че не че е бил по-слаб от своя съперник. Напротив, считам, че е доста по-добър от французина. По-скоро не съумя да се оправи напрегнато, тъй като от тази среща зависеше дали ще продължим. Трябва да има повече религия в себе си! И както се видя с малко повече работа от страна на младите ни очаквания не е невероятно да победим и част от тимовете “, добави Иванов

"Добре проведено състезание, със мощна конкуренция, само че още малко би трябвало на младите ни състезатели да си повярват, че могат ", сподели треньорът Ганчо Дойков. Европейското за смесени тимове се организира за трети път, като хазаин на конкуренцията бе съветският град Уфа. За призовите места спориха 16 отбора. А България се сблъска още на старта с водача Франция, само че загуби почтено с 3:4.

В състава на нашите бяха още Марк Христов, Снежана Граматикова, Лидия Брънчева и Ирина Железарска. Ивайло Иванов дебютира в новата за него категория до 90 кг и записа триумф. Две седмици по-рано той „ загря “ с три победи на шампионат в Румъния.

„ Щастлив съм в новата категория. Вече го няма това психическо напрежение, събаряне на килограми. Бих споделил „ хвърча “. Аз съм си отговорен, че не направих смяната по-рано. Разочарованието пристигна след олимпиадата в Рио. Загубих на 81 кг и си споделих, че на идната олимпиада в Токио ще се върна по-силен в същата категория, ще ги смачкам... Затова не желаех да променям. Но, човек се учи от грешките си “, сподели Ивайло Иванов.

Иванов продължава с леки тренировки, а първото му огромно съревнование за новия сезон ще бъде шампионата от Големия шлем в Париж (5-6 февруари). Догодина България ще бъде за първи път хазаин и на европейско състезание за мъже и дами, което е от 29 април до 1 май.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР