Страхотно е, когато изпробвате някои от онези хитринки, известни като

...
Страхотно е, когато изпробвате някои от онези хитринки, известни като
Коментари Харесай

10 популярни трика, които НЕ улесняват живота

Страхотно е, когато изпробвате някои от тези хитринки, известни като „ лайфхакове “, тъй като обезпечават непредвидена опция да улесните всекидневието си. Кой да знае, че купата е превъзходен усилвател за телефон или че има по-бърз метод за прегъване на ризи от този, който мама ни е учила, написа obekti.bg, базирайки се на IFL Science.
Но някои „ хакове “ повече пречат, в сравнение с оказват помощ и не икономисват нито време, нито изпитание.
1. Не слагайте филийки с кашкавал в тостера
Лайфхак: Направете си сандвич в тостера, като го обърнете встрани и поставите всяка филийка с фино късче от оня подготвен кашкавал (или сирене) от горната страна.
Защо е подправен: Освен заплахата от пожар, която създавате, методът просто е неефикасен. Освен, че намазненият самун ще смаже вътрешността на тостера и няма да получите мечтаната текстура, филийките могат да изскочат и да чистите разтопен кашкавал от всичко.
2. Тенджерата ще изкипи макар дървената лъжица
Лайфхак: Сложете дървена лъжица върху тенджерата, с цел да не изкипи водата.
Защо е подправен: Ако къкри леко, може и да свърши работа. Но заври ли, както би трябвало, пяната просто ще погълне лъжицата.
3. Не вадете коркова запушалка с гвоздей
Лайфхак: За да издърпате тапата без тирбушон, забийте гвоздей и го издърпайте дружно с тапата.
Защо е подправен: Работи единствено в случай че забиете 4 – 5 напълно мънички пирончета. Намират ли ви се 5 – 6 мънички пирончета из кухнята? Вероятно не. Ако би трябвало да ходите до железарията, по-добре отскочете за тирбушон.
4. Батериите не стават по-издръжливи в хладилника
Лайфхак: Дръжте батериите на студено – в хладилника или във фризера, с цел да удължите живота им.
Защо е подправен: Студените температури в действителност съкратяват живота на батериите. Кондензацията може да аргументи разяждане или щета на уплътнението, изясняват експерти.
5. Палачинките не се изливат добре в бутилка от кетчуп
Лайфхак: Празната бутилка от кетчуп е съвършен метод да изсипвате тестото за палачинки в тигана, също така елементарно можете да запазите остатъка за идната заран.
Защо е подправен: Първо, триумф с наливането на тестото в бутилката. Второ – прави работа, в случай че желаете да вършиме палачинки с размер на стотинка. Иначе отворът е толкоз стеснен, че до момента в който изсипете нужната доза, всичко ще загори.
6. Не режете чери доматите сред два капака
Лайфхак: вместо да режете дребните чери доматчета едно по едно, притиснете ги леко сред две чинии или два пластмасови капака и ги срежете едновременно.
Защо е подправен: Работи, в случай че имате необикновено изострен нож и сте репетирали хиляди пъти. Както показва Джон Грийн от Mental Floss, този трик наподобява ужасно, само че е мъчно да се повтори в действителни условия. Сокът ще се разтече и частите ще са безформени.
7. Когато разклатите торбата с пуканките, неизпуканите няма да излязат бързо
Лайфхак: Отворете напълно мъничък отвор в торбичката с пуканки, обърнете я надолу и я разклатете. Неизпуканите ще изпаднат, готовите ще останат.
Защо е подправен: Защото лишава прекомерно доста време. И за какво е нужно да губите това време, когато можете просто да ги оставите на дъното.
8. Ролките за тоалетна хартия не стават за високоговорител
Лайфхак: Свържете три картонени ролки от тоалетна хартия и поставете телефона по средата, с цел да извършите спонтанен усилвател.
Защо е подправен: Звукът се притъпява, а не се усилва от картонените тръби. Много по-лесно и дейно е да сложите телефона в купа. От нея звуковите талази се отразяват нагоре и на открито, а не се задушават в хартиената платформа.
9. Топчетата за тенис не отварят коли
Лайфхак: Ако сте не запомнили ключовете си в колата, стиснете топче за тенис до ключалката на вратата, с цел да пратите мощна въздушна бликам, която ще отвори ключалката.
Защо е подправен: Този трик стана вирусен шлагер през 2007 година, само че от този момент е оборван безчет пъти от голям брой интернет консуматори и от самите Mythbusters. Тази техника не почива на никакво научно пояснение.
10. Уринирането върху ужилено от медуза не понижава болката
Лайфхак: От сериала „ Приятели “ научихме, че в случай че човек се изпишка върху ужиленото от медуза място, това облекчава болката от отровата.
Защо е подправен: Урината единствено ще раздразни раната, без да облекчи болката. По-добре е да изпиете нещо болкоуспокоително.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР