Страхотно е, когато имате домашни плодове и зеленчуци и може

...
Страхотно е, когато имате домашни плодове и зеленчуци и може
Коментари Харесай

Плодовете и зеленчуци, които може да отглеждате безпроблемно на терасата

Страхотно е, когато имате домашни плодове и зеленчуци и може да ги откъснете от градината си във всеки един миг. Ако обаче не разполагате с двор, не се отчайвайте, тъй като има храни, които може да отглеждате и на терасата си. Така на масата ви постоянно ще има домашна и прясна храна. Ето кои плодове и зеленчуци могат да се озоват в саксия на терасата ви!

Ягоди – обичаните плодчета, към които постоянно посягаме в магазина. Е, към този момент може просто да излезете на терасата си и да си наберете. Младият разсад ягоди се разсажда и вкоренява. Може да ги отгледате и от семена. Бъдете нащрек за мушици, които вървят по плодовете. Ягодите изискват почва с добър дренаж и обичат влагата.

Цитруси – изумително е, когато минавате около нечия тераса, вдигнете взор нагоре и видите едно красиво цитрусово дръвче, отрупано с плодове. А в този момент си представете, че това е вашата тераса! За вашия дом са най-подходящи мандарината, лимонът и портокалът. Имат потребност от огромни саксии и доста слънце, което ги прави подобаващи за южна тераса. В подмяна ще ви дарят с хубост и постоянно свежи и потребни плодове.

Чушки – може би към този момент сте правили опити да отглеждате чушки вкъщи или сте се замисляли, тъй като това е един от най-често срещаните зеленчуците на терасите на хората. Независимо дали става дума за люти чушки, или за сладки, това растение вирее отлично на балкона. Важно е да осигурите саксия с прекрасен дренаж и задоволително влага, тъй като чушките я обичат.

Маруля – привикнали сме да я гледаме в дълги лехи в градината, само че истината е, че това не е належащо, изключително в случай че не разполагате с условия за такова развъждане. Полезният зарзават може да се ресурси в необятна и плитка саксия, тъй като коренът му го разрешава. Това значи, че разсад или семена маруля могат умерено да порастват и на терасата.

Грах – за него ще ви би трябвало необятна и дълбока саксия. Когато порасне, ще би трябвало да го закрепите с дървени колчета, тъй като е увивно растение и се развива на височина. Иначе грахът не е придирчив и се отглежда доста елементарно на терасата.

Пресен лук – той се отглежда доста елементарно. Може да вземете няколко дребни лукови глави, да ги оставите в съд с вода, до момента в който пуснат коренчета и след това да ги засадите. Лукът се радва на дълбоката и тясна саксия, тъй като пораства нагоре. За засаждането му са подобаващи и сандъчетата. Обича да бъде на терасата и скоро след засаждането си ще ви подари страхотна зелена панорама и превъзходен усет на трапезата.

Тиква – тя също е увивно растение и се потребност от много място, тъй че в случай че терасата ви е по-голяма, е чудесна за нея. Пригответе си колчета, тъй като порасналите тикви са по-тежки и могат да счупят растението, в случай че не е добре закрепено.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР