Страхотно е! Дори не бях видял статистиката от мача. Много

...
Страхотно е! Дори не бях видял статистиката от мача. Много
Коментари Харесай

Григор Димитров: Предстоят "напечените" мачове. За тях съм работил

" Страхотно е! Дори не бях видял статистиката от мача. Много съм удовлетворен. Смятам, че просто бях подготвен и взел контрола още от първата точка. Днес ми беше ден на корта. Намерих слабостите му и то рано в мача. След това бях много съсредоточен, свърших работата си и завоювах ", бяха първите думи на Григор Димитров след успеха му с 2:0 сета над Юичи Сугита в четвъртфинал на Мастърса в Синсинати.

Най-добрият български тенисист даде изявление за формалния канал на ATP World Tour в " Ютуб ".


" Да, сервисът ми вървеше през днешния ден. До огромна степен всяка точка зависи от сервиса и ретура. Това са доста значими за мен детайли от играта. Смятам, че се оправих с тях през днешния ден. Вкарах висок % от първите си сервиси. Ретурите също се получаваха. Това ти дава доста самочувствие. Като цяло доста от ударите ми работеха. Взимах верните решения в верните моменти. И в действителност това беше ключът към успеха през днешния ден ", добави Григор.

Той разяснява и един от впечатляващите си удари против японеца, в който с воле подсети на осъществяванията в мощните години на носителя на шест трофеи от Големия шлем Борис Бекер.


" Надявах се, че земята ще е малко по-мека при приземяването ", сподели смеейки се първата българска ракета и добави:

" Това е един от моментите, в които разчиташ на инстинкта си. Вероятно можеше и да не го върша. Резултатът не ме задължаваше, само че беше за играта. Наслаждавам се тези моменти доста, тъй че когато дойдат, просто го върша. След това самичък си очарован, че си направил сходен удар. Днес беше подобен ден, в който трябваше да се отдам на инстинктите си и го направих "

Номер 11 в ранглистата беше безапелационен, че няма да промени нищо в подготовката си за полуфинала в Иснър. Григор акцентира, че е квалифициран за " напечените " мачове.

" Нищо не се трансформира в подготовката ми за мача с Иснър. Утре е събота. Винаги когато влезеш в уикенда на шампионат е ужасно чувство. Навлизам в този стадий от конкуренцията, за който съм работил. Затова играя играта, с цел да стигам до тези " напечени " моменти. Наслаждавам се. Продължавам да с проекта си. Всяко развиване оттук насетне в шампионата ще бъде плюс за мен. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР