Страхотната задна ножица на нападателя на Етър Иван Петков срещу

...
Страхотната задна ножица на нападателя на Етър Иван Петков срещу
Коментари Харесай

Феновете избраха този гол за най-красив през 2018 година

Страхотната задна ножица на нападателя на Етър Иван Петков против Славия получи премията за " Гол на 2018 годината в България " по време на церемонията " Футболист на годината ". 58-ото издание на анкетата се провежда в партньорство от „ Дакс Медия “, Българския футболен съюз и Българската асоциация на спортните публицисти. Церемонията беше предавана непосредствено в Sportal.bg , Sportal TV, обществените медии на Sportal и Novini.bg , както и в формалната фейсбук страница на националните тимове Team Bulgaria. Таранът на " виолетовите " изпревари с фотофиниш друго почтено осъществяване за премията - голът на Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) в дербито на Пловдив против Локомотив, когато халфът се разписа от над 45 метра.

Читателите на Sportal.bg гласоподаваха за определените 11 гола от уредниците. Най-красивите осъществявания получиха близо 20 000 гласа от територията на България, като Петков събра единствено с 90 гласа повече от звездата на " канарчетата ". Футболистът на " виолетовите " приключи анкетата с 35.88%, а Неделев остана с 33.34% от гласовете. На трето място с 8.97% остана голът на Кирил Десподов в мача на ЦСКА-София против Витоша Бистрица на стадион " Българска армия”.

 Това бяха 11-те номинации за гол №1 в България за 2018 година

1. Мирослав Будинов от Септември (София) попари Левски със задна ножица в добавеното време. Нападателят направи 2:2 с извънреден удар от границата на наказателното поле и донесе точката за тима си, който беше с човек по-малко на игрището.

2. Тодор Неделев " описа играта " на стража на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков. Звездата на Ботев (Пловдив) порази мрежата с брилянтен изстрел от центъра, който подпечати триумфа на " канарчетата " в дербито.

3. Кирил Десподов се разноски сред бранителите на Витоша (Бистрица) в стила на Диего Марадона и Лионел Меси. Любимецът на агитката на " алените " остави няколко индивида зад тила си, след което откри близкия ъгъл на вратата на " тигрите ".

4. Жоао Паоло се регистрира с гол от 40 метра точно на 106-годишния рожден ден на Ботев (Пловдив). Нападателят не остави никакъв късмет на стража на Верея в мача срешу " канарчерата " през март на " Трейс Арена ".

5. Клаудиу Кешерю " препарира " стража на Левски Божидар Митрев непосредствено от корнер. Майсторският удар на румънския голмайстор имаше още по-висока стойност, тъй като реши изхода на дербито на " Герена " в интерес на първенеца Лудогорец.

6. Жорди Гомес от Левски реши полуфиналното дерби за Купата на България с ЦСКА-София. Испанският халф откри топката с хубаво воле и зарадва " синята " част от Националния стадион " Васил Левски ".

7. Иван Петков влезе в класацията с превъзходна задна ножица във вратата на Славия. Цар Иван подвигна на крайници " виолетовата " агитка в старопрестолния град и направи провалянето на " белите " още по-голямо.

8. Мартин Райнов направи беззащитен Ренан с необикновен снаряд от далечно разстояние. За вратаря на Лудогорец не остана друго, с изключение на да извади топката от мрежата си.

9. Атанас Зехиров наказа Локомотив (Пловдив) с осъществяване като на Рикардо Куарешма. Халфът на Черно море финтира защитник отдясно и с удивителен фалциран удар порази далечния ъгъл.

10. Тодор Неделев откри топката с изключитен шут от въздуха след чудесна офанзива в дуела на България против Кипър в шампионата Лига на нациите. Вратарят на гостите нямаше късмет, а " лъвовете " завоюваха мача.

11. Кирил Десподов се регистрира и с фирмено осъществяване от фаул. Вратарят на Лудогорец Ренан нямаше късмет против шута в скобата на звездата на " алените ", изстрелян от към 25 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР