Страхотната форма на Ник Кирьос във втората половина на 2022

...
Страхотната форма на Ник Кирьос във втората половина на 2022
Коментари Харесай

Кирьос: Вече мога да се справям с напрежението

Страхотната форма на Ник Кирьос във втората половина на 2022 година го подрежда измежду любимците за продобиване на шампионат от Големия шлем и както се чака доста от него на Откритото състезание на Австралия по тенис, по този начин той съобщи, че се е научил да се оправя с напрежението.

След години на липса на достижения, надареният, само че невъздържан австралиец завоюва " Сити Оупън " във Вашингтон и стигна първия си край в Големия шлем на " Уимбълдън ", който загуби от Новак Джокович.

27-годишният, който завоюва конкуренцията на двойки на Откритото състезание на Австралия предишния януари със сънародника си Танаси Кокинакис, стигна и до четвъртфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати, където отстъпи в петсетов мач на руснака Карен Хачанов.

Най-добрият му резултат в Мелбърн на сингъл е четвъртфинал през 2015-а, само че не е пресилено да се каже, че сънародниците му чакат доста повече от него в този момент.

" Напълно разбирам, когато излизам на корта, тези упования, че Кирьос има късмет да завоюва огромен шампионат в този момент ", сподели австралиецът в изявление за " Евроспорт ".

" Има огромно напрежение, изключително на Откритото състезание на Австралия и всеки в страната чака огромни неща от мен. Да бъдеш под прожекторите не е елементарно. Но усещам, че се оправям с това и ще приема това предизвикателство. Не е елементарно, само че работя крепко, с цел да се оправя с това и даже да употребявам напрежението като гориво ", добави Кирьос, който се състезава сега и на " Дирия Тенис Къп " в Саудитска Арабия.

Откритото състезание на Австралия ще се организира в Мелбърн сред 16 и 29 януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР