Страхотна вечер за бълграския спорт! България е новият европейски шампион

...
Страхотна вечер за бълграския спорт! България е новият европейски шампион
Коментари Харесай

Триумф – България е новият европейски шампион по шахмат за жени

Страхотна вечер за бълграския спорт! България е новият европейски първенец по  шахмат за дами от Европейското първенсто в Будва. Това се случи, откакто отборът ни в състав Нургюл Салимова, Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева победиха настоящия международен първенец Грузия.

За противника не игра най-хубавата им състезателка на това състезание – Мери Арабидзе. На първите две дъски бяха Белла Хотенашвили и Нино Бациашвили. На идващите две дъски са Лела Джавахишфили и Саломе Мелия.

Преди финалния конфликт

В предпоследния осми кръг на шампионата българските шахматистки завоюваха с 2,5:1,5 точки против Полша. Успехът подсигурява орден на българките, само че ще би трябвало да покажат същата игра и в понеделник, с цел да сграбчен трофея. С триумфа си нашите девойки остават на лидерската позиция със 7 точки, като сигурно ще се завърнат с орден от Черна гора.

НА ЖИВО борбата за европейската купа:

Нюргюл приключи първа – реми


Първата, която приключи партията си бе Нургюл Салимова. Тя удържа с черните фигури и записа реми против Нино Бациашвили. За Салимова бе значимо да не загуби борбата. Така тя приключи без загуба присъединяване си на Европейското отборно състезание по шахмат, партията приключи на 18-ия ход.

Важна победа за Антоанета Стефанова

Около 19:20 часа българско време втора завърши Антоанета Стефанова. Тя победи Бела Хотенашвили на първа дъска. Така поведохме с 1,5-05.

За страдание Белослава Кръстева загуби от Саломе Мелия и чакаме последната партия на Гери Пейчева.
Антоанета Стефанова излиза на първа дъска в дуела против Грузия против Бела Хотенашвили.На втора дъска: Нургюл Салимова – Нино БациашвилиНа трета дъска: Гергана Пейчева – Лела ДжавахишфилиНа четвърта дъска: Белослава Кръстева – Саломе Мелия
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР