Страхотна възможност да се докоснат до изкуството отблизо - не

...
Страхотна възможност да се докоснат до изкуството отблизо - не
Коментари Харесай

Театър в галерията ще превземе Пловдив

Страхотна опция да се допрян до изкуството от близко - освен като фенове, само че и като участници - дава на всички ценители у нас планът " Театър в галерията ". Става дума за осъществена фантазия на млади и надарени българи: актрисата и режисьорка Ева Данаилова, художника и ръководителя на Фондация " А.Г. - Арт план " Ангел Гешев и експерта по качества на усещанията и ръководителя на цялостната реализация на концепцията Ангел Петров. С тази взаимна активност тримата се стремят освен да привлекат съидейници, само че и да поддържат всички, отдадени на желанието да развиват творчеството в Пловдив, и по този начин да основат нови благоприятни условия за изява на театралното изкуство.

Проектът, финансиран по програмата " Едногодишен грант`21 " на Национален фонд " Култура ", включва открити подготовки, театрални постановки, полемики с публиката, креативен ателиета и кръжоци.

Началото ще бъде обещано с зрелище на Театър " Реплика " - " Списък на всички страхотни неща " от Дънкан Макмилан. Постановката ще се играе на 21 януари, от 19 ч., в изложба " Арсенал на изкуството " (квартал " Капана ", ул. " Магура " 4), която ще е хазаин на всички събития на плана. Интерактивният моноспектакъл по предпазлив и занимателен метод въвлича феновете и ги прави част от неповторимото преживяване.

Публиката ще стане очевидец по какъв начин едно момче стартира всеки ден да прибавя по нещо в непрестанно възходящия лист с всички страхотни неща, поради които заслужава да си жив. Прави го в устрема си да се пребори с всепоглъщащата меланхолия на неговата майка...

Спектакълът е дело на Милко и Боряна Йовчеви. Той е артист, създател, кинорежисьор, съосновател на Театър " Реплика ". Тя е актриса, брачна половинка на Милко и дебютиращ режисьор, а " Списък на всички страхотни неща " от Дънкан Макмилан е нейно първо създание.

В програмата за този месец е включено и движенческото ателие " Езикът на тялото ", което ще чака публиката на 29 януари, от 14 ч. То не е ориентирано единствено към артисти, а е отворено за всички, които желаят да опознаят още повече себе си и да разкриват неизчерпаемите си благоприятни условия на изложение.

Фондация " А.Г. - Арт план " работи в областта на продуциране и разпространяване на изложения, театрални, танцови и музикални спектакли и концерти. Организира също ателиета, кръжоци, класове и семинари по художествено и театрално майсторство. В допълнение, фондацията спонсорира създатели, организира литературни четения и диспути. Домът на " А.Г. - Арт план " се намира в изложба " Арсенал на изкуството ", Пловдив, квартал " Капана ", ул. " Магура " 4. Пространството съчетава уютна креативна атмосфера, разнородни експозиции в интериора, бар, маси навън и закрито. Обстановката подготвя за камерни събития, на които участниците имат опция да влизат в директен контакт с публиката.

Сред главните цели на плана са поддръжка на изгряващи създатели и актьори, основаване на предпоставки за разискването на публично значими тематики и определяне на разговор с публиката, който да продължи и онлайн.

" Театър в галерията " има своя общественост в Discord, където всеки може да взе участие в разисквания, свързани със събитията от програмата.

Проектът си партнира с платформата Cuartz.tv за снимането на основни събития, които да бъдат публикувани до още по-широка публика. Мотивацията за цифровизиране на театрални и просветителни прояви е да се даде опция на фенове от страната и чужбина да се допрян до творчеството. С по този начин основаните способи на разпространяване и противоположна връзка планът се стреми да разшири мрежата от почитатели и да сътвори предпоставки за започването на народен и интернационален разговор по културно и публично значими тематики.

Проектът в обществените мрежи:

https://www.facebook.com/TheatreInTheGallery

https://www.instagram.com/theatreinthegallery

https://twitter.com/theatreXgallery

https://discord.gg/9BCD2zQwEY
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР