Страхотна рецепта, която да направите в края на работната седмица

...
Страхотна рецепта, която да направите в края на работната седмица
Коментари Харесай

Разкошна лятна вечеря: Най-вкусните пълнени домати с пиле, г...

Страхотна рецепта, която да извършите в края на работната седмица – пълнени домати с пиле, гъби и кашкавал. Приготвят се толкоз елементарно, а резултатът е луксозен. Може да ги съчетаете с чаша бяло вино за лукс.

Ето и какви артикули са ви нужни:
5-6 домата;
200 г пилешки гърди;
3 супени лъжици майонеза;
100 грама гъби печурки;
100 грама кашкавал;
30 грама масло;
сол и черен пипер на усет.

Приготвяне:
Подгответе всички нужни артикули. Хубаво е доматите да са твърди, тъй че по време на печенето да не се разкашкват. Изплакнете пилешките гърди и ги подсушете. Нарежете с изострен нож на дребни кубчета. Направете същото и с гъбите. Запържете нарязаните пилешки гърди и гъби в тиган, като употребявате маслото и струйка олио, с цел да не загори. Поръсете със сол и черен пипер. Запържете до момента в който месото стане златисто.

На доматите се отрязват капачета и благодарение на чаена лъжичка се издълбава сърцевината. Издълбаната вътрешност се резервира и от нея се подготвя превъзходен сос за разнообразни месни ястия – просто прибавете обичаните си подправки, чесън, сол. Задушава се на приблизително мощен котлон за няколко минути.

Издълбаните домати се пълнят със запърженото пилешко месо и гъби. Върху месото се поставя 1/2 суп. лъж. майонеза (може да е по-малко според от размера на доматите) и от горната страна щедро се поръсва с настърган кашкавал, написа skafeto.com.

Печете във фурната за 15-20 минути при температура 180-200 градуса. Вкусните печени пълнени домати са подготвени! Сервирайте горещи! Ако доматите са изстинали, могат да се претоплят в микровълнова или в елементарна фурна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР