Страхотен успех записа варненският щангист Христо Христов. Преди минути състезателят

...
Страхотен успех записа варненският щангист Христо Христов. Преди минути състезателят
Коментари Харесай

Голям Христо Христов стана европейски шампион по щанги и счупи световния рекорд

Страхотен триумф записа варненският щангист Христо Христов. Преди минути състезателят на клуб Титан стана европейски първенец по повдигане на тежести до 20 години в Букурещ (Румъния).

``
реклама

Той победи и в двете обособени придвижвания изхвърляне и изтласкване, а с това и в сбора в категория до 109 кг. Нещо повече - Ицо счупи и международния връх в сбора, като общото тегло, което подвигна в двете придвижвания, бе 396 (180 плюс 216).



Той се оправи сполучливо с щангата и при шестте си опита. В изхвърлянето той записа 170, 175 и 180 кг. Вторият - Константин Куровски от Беларус, остана на цели 4 кг зад него. Братът на Христо - Стефчо Христов, приключи девети в това придвижване, като подвигна сполучливо 145 и 150 кг, само че не съумя със 154-килограмовата щанга.



В изтласкването Христо се оправи безпроблемно с 205 и 210 в първите си два опита. Точно преди последното му излизане обаче идващият го руснак Даниил Вагайцев, който бе вдигнал 206 на втори опит, се провали на 211 и по този начин Ицо към този момент си обезпечи купата. Варненецът реши да се опитва за международния връх и след секунди подвигна 216.

 



В това придвижване Стефчо остана девети. Той стартира с два сполучливи опита - на 160 и 170 кг, само че не съумя на 175. По-малкият брат остана 10-и в общата таблица.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР