Страхотен момент изживяха над 11 хил. зрители в залата в

...
Страхотен момент изживяха над 11 хил. зрители в залата в
Коментари Харесай

Федерер сложи шотландска поличка и би завърналия се Мъри

Страхотен миг изживяха над 11 хиляди фенове в залата в Глазгоу. В благотворителен мач, проведен от фондацията на някогашния номер едно Анди Мъри, шотландецът най-сетне се появи на корта след дългото неявяване.

Макар и в шоу-мач, английският номер едно се изправи против Роджър Федерер, появявайки се за първи път на корта от Уимбълдън насам. Той към момента е надалеч от формата си, само че най-малко сподели, че болката към този момент е надалеч в предишното.

Швейцарският Маестро също стъпи на корта също след неявяване, само че надалеч по-кратко. Той пропусна единствено Мастърса в Париж, с цел да опази гърба си от натоварване, а в Глазгоу сподели, че още веднъж е във върхова форма.

За шоуто, той се облече с обичаен шотландски килт, а пък за развлечение на почитателите Анди Мъри, шотландецът постави добре познатата на всички шотландци рижава перука с шапка от горната страна и клоунски нос.

Само за статистиката - Федерер победи след шампионски гейм. В обособените елементи резултатът беше 6:3, 3:6, 10:7 за него, само че надали някой се интересува от резултата. Важно беше шоуто. А парите от него ще бъдат дарени на начинания на УНИЦЕФ, както и за благотворителни дела в самата Шотландия.

"Имам още осем седмици до първия си шампионат, само че се надявам да съм подготвен за него. Чувствах се добре да изляза на корта след такова дълго неявяване, уповавам се скоро всичко да е наред. "

"Дори на тези години Роджър е на върха на тениса и не стопира да печели. Това се дължи на страхотните тренировки. Всички споделят, че има гений, само че той тренира крепко, с цел да го развива ", съобщи Анди Мъри след края на мача.

"Надявам се, че няма да е последният ми път тук. Ако Анди има потребност от мен, бих се върнал, тъй като обичам да играя за положителни дела. Мъри направи доста за Шотландия и тениса. Радвам се, че съумях да оказа помощ, беше голямо наслаждение за мен, любувах се до последната секунда. Хареса ми да играя с килт, когато го смъкнах, се почувствах гол ", съобщи и Федерер след дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР