Страхотен мач миналата седмица, в който Левски се представи блестящо.

...
Страхотен мач миналата седмица, в който Левски се представи блестящо.
Коментари Харесай

Емил Спасов: Левски е в много добра форма, а ПАОК е възможен съперник

" Страхотен мач предходната седмица, в който Левски се показа ослепително. Убедителна победа с доста рационална игра. Надявам се да се повтори същото и в Солун. Тези мачове са от две полувремена. Първото беше доста сполучливо, с доста страсти и въодушевление в цялата левскарска общественост и най-много хората, които бяха на стадиона. Това, което цялостен живот е представлявал Левски, се връща ", показа легендата на " сините " Емил Спасов особено за БГНЕС ден преди реванша с ПАОК. Левски отпътува за Солун с задатък от 2:0 след първия мач.

" Никак няма да е елементарно. Четох медиите, има страхотна атака в Гърция. Уплашили са се от първия мач. Видяха, че има опция да отпаднат, на което доста се надявам и аз. Там се играе извънредно мъчно. Трябва доста сериозна готовност и нека нашите футболисти да съумеят да повторят това, което съумяха да създадат в първата среща ", продължи носителят на шест шампионски трофеи с Левски.

" Преди дуела предишния четвъртък повече се надявах, в сравнение с имах вяра, че тимът е кадърен на сходен триумф. Убеден съм, че отборът на Мъри Стоилов, който естествено има съществена заслуга за всичко, е доста по-добър от предходната година. Спортно-техническият щаб уцели с новите попълнения, като изключим само хърватина Блажевич, който се оказа неточност. Но пък за сметка на това незабавно му откриха заслужен заместител. Радвам се, че Мъри съумя да притегли това момче (б.р. - Жереми Петрис). Преди два-три месеца го гледах в един мач на Царско село и ми напряко доста положително усещане. Бях с Мечо Телкийски и си говорихме, че този състезател има отлични качества. Явно в началото бяха предпочели визитката на Блажевич, само че потребността ги наказа да се извърнат към това момче и мисля, че не сбъркаха. Пасна като дялан камък и нека се развива още ", разяснява Спасов.

" Отборът ни стои доста обичайно. Да, несъмнено, нашата пейка е къса. Надявам се най-малко един-двама да се възстановят за четвъртък ", надява се той.

" Липсата на наша аудитория в Солун ще е огромен минус. Целят стадион ще е цялостен с гръцки почитатели. Така, както публиката помагаше на Левски тук, там локалните ще дават криле на ПАОК. Много ще е мъчно, само че тимът ни е обединен. Мъри доста добре знае какво прави и ще надъха момчетата да се показват на нужното равнище. ПАОК е вероятен тим. Това, което всички видяхме, е, че още не са във форма, защото шампионата им не е почнало. Напълно е допустимо да ги отстраняваме и да създадем нещо огромно, защото Левски е в доста добра форма. Надявам се, че атмосферата и напрежението на " Тумба " няма да пречупи младите. В последна сметка тези момчета задоволително дълго играят футбол. Е, не всеки ден срещат противници като ПАОК, само че точно в такива мачове си личи кой има качества за огромен футбол и за тим като Левски. Няма от како да се опасяват, повече би трябвало да се раздават и да извършват тактическите инструкции на Стоилов ", приключи Емил Спасов.

Реваншът сред ПАОК и Левски е в четвъртък от 20:30 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР