Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде, за пореден път. Шофьорчето

Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде, за пореден път. Шофьорчето ...

Хората на Слави: Джипко Бибитков не дойде, страхлив заек от ...


"Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде, за пореден път. Шофьорчето Бойко Борисов днес не дойде, за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента, за пореден път." Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Изказването на депутата от партията на Слави Трифонов идва, след като премиерът изпрати оставката си, без да отиде в парламента, а ден по-късно си взе отпуск и отново не уважи желанието на народните представители да бъде изслушан.

Йорданов използва цитат на Тома Биков срещу Борисов още от 2012 година, когато не беше част от ГЕРБ, а журналист и един от учредителите на партията на Меглена Кунева - ДБГ. Това още повече разпали скандала в Народното събрание.

"Понеже вчера госпожа Атанасова каза, че "шоуто свършило", ама днес господин Борисов отново го покани, не идвайки тук, така да бъде. Чух думи, че не трябва да се говори с думи на омразата и да не се правят квалификации, затова, преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който седи сред вас. Това са негови думи, така че си го изслушайте и тогава тропайте, колкото искате", обърна се председателят на ПГ на "Има такъв народ" към депутатите от ГЕРБ.

Думите на Биков, които той цитира, са от статия и гласят следното:

"Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и откъде идва. По-лошото е, че сякаш и ние забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател."

Депутатите от ГЕРБ веднага скочиха с гневни реплики срещу Йорданов, дори го обградиха около трибуната, а той заяви, че с удоволствие би понесъл глобата за това, което е казал.

Преди него друг депутат от "Има такъв народ" Филип Станев също говори за отсъствието на Борисов от залата.

"Днес аз открих нов празник освен Деня на юриста", заяви Станев и продължи: "Това е прекрасният нов празник на смелостта на българския премиер - човекът, който играе отлично футбол, за малко не победи на тенис световната легенда Борис Бекер, човекът, който всъщност беше гордостта на България" по отношение на своята мускулатура и журналистите искаха да го пипат по мускулите. Премиерът днес показа за пореден път, че е смел мъж. Предлагам да не се обиждате, не казвам нищо лошо за вашия премиер в оставка. И искам да ви кажа с широка усмивка оттук, че бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя".

Източник: marica.bg