Страхът от яростта на тези, чиито интереси накърняват - това

...
Страхът от яростта на тези, чиито интереси накърняват - това
Коментари Харесай

Костов: ГЕРБ и Борисов трябва да назоват злото, обратното е отказ от политика

Страхът от яростта на тези, чиито ползи накърняват - това парализира българскитеполитици, счита някогашният министър председател (1997-2001 г.) Иван Костов. Той разяснява с принуда, само че обширно съществени политически тематики в ефира на Дарик Радио, до момента в който се опитваше да показа новата си книга " Политиката от вътрешната страна ".

" А би трябвало да се накърнят доста тежко ползите на цялата мафиогска организация, която се е вмъкнала в държавните институции. Някои би трябвало наложително да почне тази война, би трябвало да има тежко губещи, доста тежко озлобени хора. Това е в реда на нещата, само че те не смеят да го създадат. "

Костов адресира и съответно последните спечелили на вота - ГЕРБ, като означи, че партията й и водачът Бойко Борисов би трябвало да се опълчват на мафията, превзела българската страна, и отводът да приказват по тематиката е " отвод от политика ".

" Те би трябвало да назоват злото, даже да е измежду техните лични редици ", акцентира той.

Бившият министър председател акцентира и целите пред настоящето Народно заседание, без значение дали има кабинет или не - бюджета за 2023 година и законите, нужни за Плана за възобновяване и резистентност.

" Има тематики, които са безусловно наложителни, те не могат да отхвърлят да приказват. Защото на следващия ден ще стартират да наддават, да се вършат по-добри от най-хубавите в даването на пари, които нямат ", означи той. " Трябва да кажат - дайте да забележим къде са пресечните ни точки. Ако не го създадат, това е отвод да са политици. Те не могат да бягат от подобен разговор, нито те, нито " Демократична България ".
За обединението на Демократична България с Българска социалистическа партия: Моралът в политиката не е да се избира единствено положителното
Моралът в политиката изисква постоянно да се избира сред положително и по-добро, а още по-често - сред зло и по-малко зло, означи Костов, запитан за съюза сред " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

" Големият проблем на политика е, че той не може да осъществя всички цели. Той може да осъществя една цел, доста пъти не може и нея, само че когато може, би трябвало една да е предпочитана. Приоритетната цел за " Демократична България " беше демонтирането на мафията от властта ", означи той.

И призна, че в името на това политическата мощ е направила взаимни отстъпки.

" Всички изоставени цели се смятат за предадени, ето го терминът изменничество, който можем да лепим на всички места. Това е огромната алтернатива на избора на политика - може да избере единствено едно, и да " съобщи " всичко останало. "
Служебното държавно управление е отмъстително, не експертно
Няма религия и воля в служебния кабинет на Румен Радев, счита някогашният министър председател. 

" Те имат вяра на президента. Президентът меко казано не е, да кажем, там, където би трябвало да бъде. Позициите му напълно не са безспорни в българското общество. Тази религия е една безрезултатна религия ", съобщи той.

И означи показната липса на експертност на енергийния длъжностен министър Росен Христов.

" Какво вършат те тъкмо? Те участваха в предизборната акция, в безрезултатен опит гласуването да бъде в случай че не в прокремълската линия, то в тази, съглашателската. Кадровата им политика защо воля приказва? За премахване на фрагменти, даже сполучливи фрагменти. Какво целят всъщност? ", попита Костов.

И означи, че писането на закони от служебния кабинет е безмислено упражнение - тъй като те ще отидат " в кошчето ". Само един закон има смисъл да приготвят, и това е този за бюджета - само че няма инкидация да са го създали.

" Аз виждам една злопаметност, тежко връщане обратно на администрацията на страната. Тя е торпилирана на доста места, напълно умишлено, от служебния кабинет ", означи той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР