Страхът от това какво ще намери в БФС следващият президент

...
Страхът от това какво ще намери в БФС следващият президент
Коментари Харесай

Манипулации на конгреса на БФС, за да остане Борислав Михайлов шеф? Стилиян Петров заговори за затвор

Страхът от това какво ще откри в БФС идващият президент е огромен, разяснява някогашната звезда на „ Астън Вила “ и на „ Селтик “

Борислав Михайлов няма желание да си тръгне от Българския футболен съюз. Това сподели в изявление за бТВ някогашният полузащитник на „ Астън Вила “ и на „ Селтик “ Стилиян Петров. 

„ Когато започнахме битката преди три години, имахме много предизвестия и безпокойство във връзка с това по какъв начин се действа в българския футбол и изключително на конгреси. След вчерашният изпълком видяхме, че хората, които управляваха този спорт 18 години, не са си трансформирали визията, метода на мислене това по какъв начин да водят процесите “, добави той.

„ Вчера бе гласувано да не се впише Михаил Касабов в регистъра като президент. Това значи, че Михайлов продължава и желае да бъде началник на БФС “, акцентира именитият футболист.  

„ Важно и затварянето на столичен хотел, където ще бъдат вкарани толкоз доста хора и клубове, с цел да може да се управляват, да се гледа явното гласоподаване по този начин, както постоянно е правено. Проблем е това, тъй като залата е доста по-малка. Вие медиите няма да присъствате. Вие не желаете ли да отразявате какво става на един конгрес за избирането на президента на футболния съюз, с цел да видят хората по какъв начин се управляват тези делегати, когато се сложат в една дребна зала? “, добави той.

След като водещият Залатимир Йочев напомни, че там към този момент е избиран началник на БФС и попита дали и тогава е бил изопачен вота, Петров отговори с „ несъмнено “. „ Тогава станаха доста кавги. Любо Пенев сподели доста неща след този конгрес. Отново те ще се опитат да манипулират. Интересно бе вчерашното изявление на човек от изпълкома, който е декларирал, че ще се кандидатират единствено да апелират този конгрес “, съобщи някогашният капитан на националния тим. 

„ Сега ориста на българският футбол е в ръцете на клубовете. Ако те желаят да продължат да работят по този начин без финансиране, в проваляне и без визия, концепция и конструкция за обичания ни спорт, ние ще изоставаме от ден на ден “, предизвести той.

„ Борислав Михайлов и хората му сложиха българският футбол на колене. Трябва да променим системата на българският футбол, мисленето, културата. Ние сме амортизирани и изостанали във всяко едно отношение “, акцентира Петров. 

„ Страхът от това какво ще откри в БФС идващият президент е огромен. Притесняват се да не се стигне до затвор. Хората, които ръководят футбола, работят за персонални ползи, а не за положителното на спорта ни “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР