Страхът от нова вълна на коронавируса отказва част от чужденците

...
Страхът от нова вълна на коронавируса отказва част от чужденците
Коментари Харесай

Чужденци се отказват от почивки в Гърция заради Делта варианта на коронавируса

Страхът от нова вълна на ковид отхвърля част от чужденците да почиват в Гърция, оплакват се хотелиерите от гръцките острови.
В рамките на деня се чака връщане на част от ограниченията, заради повишение на случаите на инфектирани от короновирус. За последното денонощие са 1820 души.
Новата "Делта вълна " на COVID-19 към този момент се отразява на гръцкия туризъм. Хотелиери от Миконос оповестяват за отменяне на резервации, както и на чартърни полети към острова. Очакваните нови ограничаващи ограничения разколебават част от искащите чужденци да почиват в Гърция.
Ограничението на броя на клиентите в заведения за хранене, таверни и питейни заведения, което влиза в действие от през днешния ден, ще докара до банкрутиране на заведения, разясняват техните притежатели пред медиите.
Правителството разисква и се чака до ден да върне наложителното носене на маски на открито, заради смяна в епидемиологичната конюнктура.
Според лекарите главните огнища на вируса са измежду младежите, които вземат участие в „ ковидпарти “ в заведенията.
Днес на пристанище Рафина дойде ферибот от остров Йос, като всички пасажери бяха тествани и част от тях са инфектирани. Всички са участвали на младежко събиране на брега на морето
За огромна рецесия в туристическия бранш оповестяват от съюза на организациите за недвижими парцели. Дори петзвездни хотели към този момент се продават на остров Крит и на Халкидики. Повече е броят на предлаганите хотели и хижи в зимните курорти, които не работят от 2019 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР