Страхът от нападения не е изчезнал. пред някогашната редакция на

...
Страхът от нападения не е изчезнал. пред някогашната редакция на
Коментари Харесай

Франция: Един кошмар се завръща

Страхът от набези не е липсващ. пред тогавашната редакция на сатиричния седмичник „ Шарли Ебдо “ накара доста французи да осъзнаят, че дебатът за корените на радикалния ислямизъм не трябва да се отсрочва, както би предпочел президентът Еманюел Макрон. Той бе уверен, че ще успее да се концентрира напълно върху здравната рецесия и произлизащите от нея стопански и обществени последствия. И отсрочи една от дълго време обявена тирада, която би трябвало да бъде последвана от законопроект за битка против „ ислямския фракционизъм “.
Но в този момент „ кошмарът се завръща “, както съобщи някогашният държавен началник Мануел Валс. подсети за ранимостта на френското общество.
Нови граници на свободата на словото?  
 Нов тъмен връх: Над 16 000 инфектирани с ковид за ден във Франция Нов тъмен връх: Над 16 000 инфектирани с ковид за ден във Франция
Франция записва рекорден брой нови ежедневни случаи на инфектирани с ковид. През последните 24 часа са открити 16 096 нови инфекц...
Едва ли може да се счита, че от нападението против „ Шарли Ебдо “ на седми януари 2015-а година насам силите за самоотбрана са укрепнали. Мнозина трябваше да се примирят с това, че публицистите и карикатуристите имат потребност от полицейска отбрана, тъй като отказваха да им бъде неразрешено да се надсмиват над исляма и да го подлагат на критика. Така се стигна до безмълвното пробутване на нови граници за свободата на словото.
Неотдавна френската осведомителна организация AFP отхвърли да подпише апела на френската преса за отбрана на свободата на словото с аргумента, че не желала да сложи под опасност сътрудниците си в мюсюлманските страни. Показателно, нали?!
Автор : Михаела Вигел, Frankfurter Allgemeine Zeitung
Източник: 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР