Страхът на Себастиан Фетел от Макс Верстапен е станал причина

...
Страхът на Себастиан Фетел от Макс Верстапен е станал причина
Коментари Харесай

Фетел се страхува от Макс Верстапен

Страхът на Себастиан Фетел от Макс Верстапен е станал причина за злополуката в Сингапур, която е на път да провали сезона на Ferrari, настояват анализатори във Формула 1. Младият холандец е влязал под кожата на 4-кратния международен първенец, което е предиздвикало Фетел да бъде извънредно нападателен против Макс и това докара до случая, при който отпаднаха и двете коли на Скудерията, както и тази на Верстапен.

Между двамата се оформя съревнование, откакто предходната година водеха здрава борба в Мексико и Бразилия и германецът се оплака от прекомерно агресивното каране на младока.

„ Във Формула 1 има един водач, който Себ почита и това е Люис. Този, от който се опасява обаче, е Макс. Той просто е влязал под кожата му. Сигурен съм, че той просто си е споделил, виждайки колата на Red Bull „ каквото и да стане той няма да ме изпревари през днешния ден “. Според мен това е повода за случая “ споделя Кевин Ийсън.

Според Мартин Брандъл Фетел е рискувал прекалено много, затваряйки Верстапен по този метод. „ При тези условия постоянно има риск при сходно деяние да се стигне до контакт, спукана гума или някакъв проблем. Той просто не реши добре обстановката “ споделя някогашният водач.

Марк Галахър също е на мнение, че от Ferrari са позволили груба неточност. „ Чудя се за какво Фетел и Райконен не са разискали преди началото другите разновидности, с цел да знаят по какъв начин да работят при дефинира условия и разнообразни сюжети. И двамата нямаше по какъв начин да видят, че другият е от другата страна и това донесе проблемите “ споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР