Страхът на хората беше употребен. Говорим за глупостта на някои

...
Страхът на хората беше употребен. Говорим за глупостта на някои
Коментари Харесай

Харалан Александров:Всеки чрез своя профил във Фейсбук си има министерство на истината

Страхът на хората беше използван. Говорим за нелепостта на някои хора, които не могат да разграничат поръчково ликвидиране от дейностите на умопобъркан. Станахме очевидци на безскрупулна операция с чувствителността на хората ". Така общественият антрополог Харалан Александров разяснява убийството на Виктория Маринова пред Българска национална телевизия.

" Манипулатори подведоха медиите и света по случая с убийството на Виктория Маринова и демонстрираха, че са нечестни хора. Бойко Борисов направи доста добър ход на примирение, след което с право смъмри медиите. Той съумя да стабилизира властта ", сподели още Александров.

Според него живеем в сектантската просвета на обществените мрежи, където не се има вяра на ДНК експертизите, а на това, кой какво е написал. По думите му, към момента доминира провинциалната просвета и се има вяра единствено когато информацията ни се удостовери извън.

" Да откажеш да приемеш обстоятелствата е тежък декаданс, тоталитарно положение на мозъка. Всеки посредством своя профил във Facebook си има министерство на истината. Тепърва би трябвало да си даваме сметка за нейните провали. Борисов добре го направи като сподели, че медиите са власт. Тази власт на публичността е най-безнаказаната и безотчетна. Започва да става най-опасната. Превръщаме се в жертви, тъй като живеем в изолирани балони. За това и конфликтът с действителността е толкоз тежък. Вижте профила на това момче - един симпатяга. Но когато живееш в действителния свят - фалираш и катастрофираш по най-опасния метод ", сподели още Александров.

" Катастрофичните мечти, на които се отдаваме, нямат нищо общо с действителността. Не би трябвало да бъркаме ромските въпроси с казуса на гетото. Ако събереш сили и излезеш от гетото, ставаш мургав българин. На тези хора доста им се радваме. Много мъчно е да се напусне гетото.

Трябва специфична политика. Това ще отнеме време. Много мъчно е да избереш да си обществен служащ. Истинската и честна работа е там, вътре на територията на гетата. Има ужасно доста гении в тези общности ", добави общественият антрополог./faktor.bg

* Заглавието е на Днес+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР