Страхът е една от шестте основни емоции, заедно с радост,

...
Страхът е една от шестте основни емоции, заедно с радост,
Коментари Харесай

Как да управляваме страха и негативните емоции?

Страхът е една от шестте съществени страсти, дружно с наслада, изненада, горест, яд и омерзение.

Въпреки че нормално класифицираме някои страсти като негативни, а други като позитивни, в реалност всички те са положителни, т.е. че всяка от тях има своя лична полза. Те ни дават информация за обстановката, в която се намираме. Това, което се случва е, че постоянно сме склонни да избягаме или да се борим против тези, които не са приятни, измежду които е страхът. Следователно тези страсти не се ръководят, като по този метод стават по-мощни от всеки път, трансформирайки се в същински клопки, в които оставаме заплетени.
Номофобия: Страх да останеш без мобилен телефон
Номофобия е дума, която идва от британски и се отнася до възприятието на болежка, тревога или несъизмерим боязън, което се изпитва, когато...
Прочети повече
Стъпки за излизане от отрицателните страсти

Ще ви опиша за някой потребни стъпки, с цел да научите по какъв начин да се измъкнете от тях.

Първата стъпка в ученето да управлявате страха е да осъзнаете, че той не е зложелател, а съдружник. Когато се научим да го гледаме с други очи, нашето усещане за него също се трансформира. Той не е зложелател, тъй като е скъп делегат, който идва да достави съответна информация: осведоми, че претърпяваме обстановка на риск, на заплаха и затова би трябвало да намерим нужните запаси да се оправим с него.

След като разберете, че тази страст е там с цел да ви отбрани, а не да ви навреди, затворете очи за няколко минути и поемете няколко дълбоки вдишвания. С други думи, прекарайте няколко мига вдишвайки страха си, усещайки го както в тялото, по този начин и в мозъка си. Слушайте надълбоко себе си, обърнете внимание на частта от тялото си, където го усещате най-вече и наблюдавайте мислите, които го хранят.
Как да преодолеете страха от занемаряване и несигурността
Страховете се отключват най-вече още в детството от претърпени стресови обстановки, съществени контузии и така нататък, само че могат да се отразят след дъ...
Прочети повече
След като осъзнаете това, направете упражнението да наблюдавате мислите по същия метод, по който бихте следили движещи се в небето облаци, носени от вятъра, виждайки по какъв начин трансформират формата си и се отдалечават все по-далеч. След това възобновете контакт с дъха си, сложете ръце на корема си и забележете по какъв начин коремът ви се подува и изпуска, до момента в който въздухът се движи във вътрешността и на открито.

Вижте физическото чувство, което страхът създава във вас. Може да почувствате буца в стомаха или гърлото. Добре, продължете да дишате и придайте на това чувство форма, тежест, придвижване и цвят. Можете да го пресъздавате да вземем за пример, като че ли е тежка черна топка в стомаха. Много добре, в този момент визуализирайте същата тежка черна топка, която лека-полека до момента в който дишате отслабва, трансформира цвета си и последователно изчезва с дребни кръгови придвижвания.Приемайте този цвят, който толкоз най-вече ви отпуска...докато изчезне.

Сега, откакто сте погледнали страха си в лицето, съумели сте и сте се успокоили, можете да започнете една доста красива работа, която се състои в свързването със страха и проявлението му посредством изобразяване. Не е нужно да сте художник, в действителност не става въпрос за изобразяване на картина или приемане на някакъв живописен резултат, а просто за свързване с емозиата си.

Не забравяйте, че символичното е доста мощно обръщение за несъзнаваното и точно там се случват най-мощните промени.
Къща с привидения сподели по какъв начин реагират хората на опасност
Разширени зеници, изпотяване и учестено сърцетуптене са някои от физиологичните реакции, които изпитват хората, когато са изправени пред...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР