Страх сред жителите на столичния квартал Младост. Жена напада в

...
Страх сред жителите на столичния квартал Младост. Жена напада в
Коментари Харесай

Внимание: Жена напада минувачи в гръб, удря ги с бокс и бяга в София

Страх измежду жителите на столичния квартал " Младост ". Жена атакува в тил и удря с бокс инцидентни хора на улицата, алармираха пострадали. По думите им дамата евентуално е с психологично заболяване.

Една от потърпевшите, която живее в столичния кв. " Младост ", избра да скрие самоличността си, тъй като се опасява да не бъде нападната още веднъж. На 13 януари в 16 часа потегля пешком за среща с другарка, когато изненадващо е нападната в тил.

" Говорех по телефона и усетих по какъв начин някой се доближава, усетих мощен удар по главата, извиках за помощ. Никой не ми оказа помощ. Жената потегли да ме гони и аз се скрих в цветарски магазин ", описа пострадалата.

След първичния потрес от нападението, тя вижда, че е ударена от жена.

" Първоначално не разбрах с какво ме удари, имах огромна цицина на главата. От групите в обществените мрежи разбрах, че атакува с бокс ", показа потърпевшата.

Оказва се, че нападателната жена работи в квартала от ноември предходната година. Подавани са и сигнали в полицията. Това не е първият случай, в който човек с психологични проблеми е рисков за близките. Оказва се, че психологично болните стигат до клиники едвам откакто извършат по-тежко закононарушение. Практиката демонстрира, че доста от тях са били пациенти в някоя от клиниките в страната, само че след лекуване са били пуснати, написа Bulgaria On Air.

" Връзката се къса при изписване от болничното заведение, тъй като в България липсва връзката за извънболнична помощ. Тя е обезпечена единствено в частта с лекарства. Социалните служби отхвърлят да се включат в грижите за тези пациенти в извънболнична среда, когато те нямат близки. Психично болните без близки са оставени на самотек ", разяснява шефът на държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски " доктор Цветеслава Гълъбова.

Към момента държавните психиатрични лечебни заведения са претъпкани. В тях са настанени над 300 пациенти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР