Страх от масова чистка тресе кадрите на bTV броени дни

...
Страх от масова чистка тресе кадрите на bTV броени дни
Коментари Харесай

Масова чистка в bTV

Страх от всеобща чистка тресе фрагментите на bTV броени дни преди Коледа. След като медията претърпя цялостен провал в рейтинга си през есенния сезон, медията взе решение да смени програмния шеф и шефа на отдел „ Човешки запаси “ като основни виновници за срутва в гледаемостта. Това безспорно ще докара до уволнения на кг и търсене на нови фрагменти и излъчвания с вярата да възстановят предходното равнище на зрителския интерес.

 

Програмата към този момент е поверена на Апостол Пенчев, който бе програмен шеф на медията преди 9 години, а през последните пет работеше на същата позиция, само че в конкурентната Нова тв. Именно той бе индивидът, който изстреля Нова тв в орбита по рейтинг с точните решения какво да бъде излъчено.

 

Дарина Петрова

Дарина Петрова пък е индивидът, който ще се занимава с уволненията и новите назначения. Тя е работила в разнородни браншове, само че в никакъв случай в медийния.

Предполага се, че уволнението на настоящия програмен шеф Христо Хаджитанев е подготвяно от дълго време, поради обстоятелството, че Пенчев подал предупреждение за овакантяване на нова тв още при започване на октомври.

 

Апостол Пенчев

Овакантената от него позиция в медията бе заета от близката до Маги Халваджиян Светлана Василева, която има история в bTV доста преди Пенчев.

Очевидно главозамайващият рейтинг на Нова тв е направил усещане на шефа на bTV Ралф Бартолайт, който му е направил оферта да се върне на остарялото си работно място. Мълвата носи, че Пенчев е бил прелъстен с много високо възнаграждение и уверението, че никой няма да му се бърка в работата. 

 

Христо Хаджитанев

Колегата му Христо Хаджитанев остана на тази позиция 3 години, които се оказаха най-слабите откъм гледаемост в цялата история на медията. Той безспорно се оказа тотално неопитен за този пост, а некомпетентността му и неуместните програмни решения костваха на малкия екран десетки милиони. Доволни от тях останаха единствено обособени продуценти като Иван и Андрей, чийто някогашен чиновник е той. Продукциите им бяха добре посрещани и остойностени в bTV, без значение от рейтинга

 

Наташа Кумчева

Под управлението на Хаджитанев от ефира на bTV бяха свалени излъчвания като „ Бригада Нов дом “ и „ Размяна на съпруги “, които бяха сменени от скандалното „ Ергенът “, което се оказа единственото му положително решение. Въпреки вложените в риалитита като „ Фермата “ и „ Сървайвър “, рейтингът им се срина стремглаво, а „ Шоуто на Цитиридис “ бе размествано неведнъж, до момента в който хората не се отхвърлиха да го гледат. Нямаше по какъв начин всички тези неумели опити да се ръководи телевизионната стратегия да останат без последствия.

 

Досегашната шефка на отдел „ Човешки запаси “ Наташа Кумчева пък евентуално е трябвало да поеме отговорност за всеобщото приключване на фрагменти в конкурентната Нова тв, което продължава цели три години. Според формалната информация и двамата с Хаджитанев се разделят с малкия екран по взаимно единодушие, само че това надалеч не значи, че сами са поискали да изоставен. Най-вероятно са им били препоръчани компенсации, с цел да си тръгнат без скандал, въпреки да не липсват мотиви за уволнението им поради несправяне с работата.

 

С новия програмен началник се чакат и нови излъчвания, което неизбежно води и до промяна на екипите. Това кара всички да треперят от смут, че дружно с Пенчев може да се върнат и остарели фрагменти, които да заемат мястото им. Почти всички ще посрещнат празниците със свити сърца. Според мълвата с поста си най-сетне може да се елементарни и Юксел Кадриев, който прави непрестанни лапсуси като водещ на новините, а и името му бе забъркано в величествен скандал с нелегално живеене в общинско жилище. Ако остане в малкия екран, то най-вероятно ще е като кореспондент.

 

Според медийни наблюдаващи, Апостол Пенчев доста скоро ще успее да изправи на крайници bTV и към този момент се чакат първите му стратегически ходове.

Автор: Уикенд 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР