Стойността на златото в петък сутринта се понижава на фона

...
Стойността на златото в петък сутринта се понижава на фона
Коментари Харесай

Златото се понижава, но се търгува на най-високото ниво от половин година


Стойността на златото в петък сутринта се намалява на фона на корекционното възобновяване на курса на $, само че остава на най-високото си равнище от лятото на тази година, сочат данните от търговията.

Цената на февруарския фючърс за златото на нюйоркската борса Comex се намалява с 5,4 $ или 0,43 % - до 1262,5 $ за тройунция. Показателят се държи на максимума от месец юли. Цената на мартенския фючърс за среброто се намалява с 0,34 % - до 14,818 $ за унция.
Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на Съединени американски щати ) пораства с 0,18 $ до 96,45 пункта. От началото на седмицата доларът загуби към 1 %, а отслабването ми се отразява положително на цената на златото, което, както е известно го прави по-евтино за вложителите, притежаващи друга валута. Златото от началото на седмицата нараства с 1,7 %.

Понижението на курса на $ и внезапните съмнения на международните фондови пазари, както означават анализаторите, последваха след последното съвещание на Федералния запас, което се организира на 18-19 декември. Според данните от срещата, регулаторът утежни прогнозата си за растежа на стопанската система на Съединени американски щати за 2018 и 2019 година и намали упованието си за покачване на главната рента през 2019 година до два пъти през 2019 година Както е известно, по-рано от запаса възнамеряваха три такива нараствания. Традиционно златото се отнася към безвредните активи. Търсенето на този вид активи се покачва при световни опасности и волативност.

По-късно по време на търговията вложителите ще чакат и окончателната оценка за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за третото тримесечие, което надлежно ще се отрази и върху придвижването в цената.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР