Стойността на задълженията към други държави непрекъснато нараства. Към 31

...
Стойността на задълженията към други държави непрекъснато нараства. Към 31
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Дължим над 271 млн. лв. на други държави

„ Стойността на отговорностите към други страни непрестанно нараства. Към 31 януари 2018 година те са на стойност 271,2 млн. лева ”, съобщи шефът на НЗОК проф. Камен Плочев на изключително съвещание на парламентарната здравна комисия.

Преди дни се развихри скандал, тъй като шефът е изискал от Народното събрание да прегледа актуализация на бюджета на здравната каса без да уведоми министъра на опазването на здравето. В резултат – Кирил Ананиев поиска оставката на Плочев. От своя страна, шефът на касата сподели, че е бил заплашван и са правени опити да му се оказва напън, съобщи bTV.

По думите му в писмо от Германия написа, че срокът от 18 месеца за погашение на отговорности е изминал. „ Сумата на отговорностите възлиза на 23,6 млн. евро. До края на тази година ще изтече срокът от 18 месеца и на още една сума в размер на 23 млн. евро ”, добави Плочев.

Той е безапелационен, че не е желал актуализация на бюджета, тъй като няма такова право.

„ Само предлагаме да се разиска опция по някакъв метод да ни се помогне ”, разясни Плочев.

„ Молбата ни е да ни помогнете да се оправим, тъй като нещата стават доста тревожни ”, добави той.

Управителят на здравната каса твърди, че досега НЗОК не е получила нито лев от здравното министерство. „ До 12 февруари сумата, която ни дължи министерството е 21,3 млн. лева Няма да се оправим, при изискване, че не ни се изплащат средствата от министерството, да покрием разноските, които изискуем ”, безапелационен е Плочев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР