Стойността на унция злато за пръв път от 2013 г.

...
Стойността на унция злато за пръв път от 2013 г.
Коментари Харесай

Златото надхвърли нивото от 1500 долара за унция


Стойността на унция злато за пръв път от 2013 година надвиши 1500 $ с помощта на нарасналото търсене на защитни активи, заради опасенията за ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и предстоящото намаляване на паричната политика от страна на водещите централни банки в света.

Котировката на злато на борсата Comex в Ню Йорк се увеличи по време на търговията с 1,3 % до 1503,3 $ за унция. От началото на годината благородният метал е поскъпнал със 17 %. Анализаторите към този момент предвиждат, че цената може да доближи и до 1 600 $ за унция.

Спотовата цена на среброто в сряда се увеличи до най-високото равнище за годината – 16,808 $ за унция.

Златото, отнасящо се към категорията на активите на „ надеждно леговище “ нараства на фона на срутва на международните фондови пазари. Спадът е провокиран от опасността на Съединени американски щати за въвеждане на нови мита върху вноса на китайски артикули и обещанията на Пекин за равносилен отговор на усъвършенства протекционистични ограничения.

В допълнение през последната седмица Централната банка на Съединени американски щати намали главната рента, а ЕЦБ и банката на Япония дадоха знак за подготвеност за такива стъпки в бъдеще. Вече има и централни банки, подхванали тази стъпка. Понижението на лихвите от своя страна покачва привлекателността на благородния метал като инструмент за вложения, разясняват наблюдаващите на пазари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР