Стойността на паладия за пръв път в историята надхвърли цената

...
Стойността на паладия за пръв път в историята надхвърли цената
Коментари Харесай

Стойността на паладия за пръв път надхвърли цената от 1600 долара за тройунция


Стойността на паладия за пръв път в историята надвиши цената от 1600 $ за тройунция заради продължаващото понижаване на доставките. Спотовота цена на паладия по време на търговията в Лондон се усили с 1,4 % до 1601,52 $ за унция. Договорът за юни на борсата в Ню Йорк ( NYMEX ) нарастна с 1,1 % до 1556,3 $ за унция. Стойността на паладия е повишена съвсем два пъти от минимума през август предходната година и с 27 % от началото на актуалната година, регистрират наблюдаващите на пазара.

Очаква се, че за 2018 година на пазара на паладий още веднъж ще бъде регистриран недостиг, поради огромното търсене от страна на производителите на коли, което е обвързвано със засилените ограничения за равнището на излъчванията.

Анализаторите от Bank of America наскоро покачиха прогнозата си за междинната цена на паладия през 2019 година до 1800 $ за унция, което позволява и покачване за къс интервал на котировките до равнището от 2000 $ за унция, напомнят още анализаторите. Според тях нарастването на цената се отразява положително на производителите. Новината към почналото следствие за нарушаванията на равнището на СО2 от колите Fiat Chrysler може също да се окаже в поддръжка на цената на метала.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР