Стойността на инвестициите за инфраструктурни проекти по „Региони в растеж“

...
Стойността на инвестициите за инфраструктурни проекти по „Региони в растеж“
Коментари Харесай

ОП „Региони в растеж“ инвестира във Враца проекти за над 26 милиона лева

Стойността на вложенията за инфраструктурни планове по „ Региони в напредък “ 2014-2020 е повече от 26 милиона лв.. Това стана ясно от извършената среща „ Европа в моя дом “ във Враца, в която взе участие министърът на районното развиване Петя Аврамова и екипът на оперативната стратегия.
Кметът Калин Каменов показа плановете, по които работи локалната администрация и акцентира, че те са насочени напълно в областта на енергийната успеваемост, образованието и обществените действия.
„ За последните три години във Враца са вложени над 26 милиона лв. по „ Региони в напредък “. Със средствата бяха санирани 15 жилищни здания и 4 детски градини. По програмата се осъществя и обновяването на централната пешеходна зона в града – един план, който врачани дълго време чакаха. С предоставените средства се обнови спортната зала на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “, а образователният корпус на гимназията бе ремонтиран. Към момента се построява и многофункционална спортна зала в СУ „ Христо Ботев “. По програмата се извърши главен ремонт на административната постройка на Общината и градската концертна зала “ – разяснява кметът Каменов и добави, че Община Враца има извоювани планове по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, посредством които в града ще се основат 9 нови обществени услуги за деца и възрастни, като плануваните средства са близо 4 милиона лв..
Кметът срещна присъстващите и с плановете, които са в развой на подготовка и ще бъдат подадени до края на годината към министерството на районното развиване.
„ В момента приготвяме план „ Развитие на туристически атракции “, чиято стойност е над 10 милиона лв.. Основната цел на предлагането е възобновяване на почивните станции на връх Вола, както и превръщането на местността „ Валога “ в атрактивна туристическа дестинация, посредством построяването на достоверно неолитно населено място и музей навън. До края на годината ще подадем планове по целите - „ Социална инфраструктура “ и „ Култура “, като едното предложение е за ремонт на жилища за настаняване на уязвими групи, а вторият приоритет е главен ремонт на постройката на районната библиотека „ Христо Ботев “.
Министър Петя Аврамова направи доклад на вложенията в област Враца по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 и съобщи:
„ В района се влагат 64 милиона лв. по 33 плана на общините. Всеки тях има добавена стойност, защото води до възстановяване на виталния стандарт и ускорение на икономическия напредък. В идващия програмен интервал локалните управляващи ще могат да извършват планове, които да дават отговор на характерните потребности на района “ – посочи Аврамова. Според нея, значимо е да се подчертае, че екипът на районното министерство работи интензивно по основния за държавното управление приоритет – пътят сред Ботевград и Видин.
„ В момента комисия към Агенция „ Пътна инфраструктура “ преглежда подадените предложения, тъй че се надявам в най-скоро време да имат подготвеност да отворят и ценовите оферти, да имаме определен реализатор и да стартираме строителните действия “ – добави Аврамова.
На срещата във Враца Областният шеф Малина Николова и националният представител Красен Кръстев презентираха осъществените инфраструктурни планове в района за последните три години. Срещата прерасна в полемика и въпроси на присъстващите, като главен акцент бяха плановете в областта на пътната инфраструктура, образованието, обществените действия и културата.
На форума участваха претендентът за член на Европейския парламент доктор Иво Ралчовски, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, кметове на общини и обитаеми места от област Враца, общински съветници, представители на бизнеса и жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР