Стойността на двата основни сорта петрол спадат в хода на

...
Стойността на двата основни сорта петрол спадат в хода на
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават след изявленията на Тръмп


Стойността на двата съществени сорта нефт спадат в хода на търговията в петък, въз основа на изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за това, че цените на горивата са изкуствено повишени, което се дължи на ОПЕК. Двата съществени сорта обаче приключват седмицата със слаб растеж.

Цената на юнския фючърс за петрола вид Bent на лондонската борса ICE Futures в късните следобедни часове в петък се намали до 73,69 $ за барел, откакто по-рано в границите на търговията доближиха до 74,12 $ за барел.

Петролът вид WTI с доставка за месец май по време на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX), която в границите на търговията доближи до 68,66 $ за барел се намали в късните следобедни часове до 68,28 $ за барел.

От началото на седмицата до момента Brent нарастна с 1 %, а WTI – с 0,8 %.

По думите на Тръмп, „ цената на петрола е изкуствено повишена и то доста. Това не е добре и не е задоволително “.

Изявлението на американския президент, съгласно наблюдаващите на пазара е направено редом на провеждащата се в Саудитска Арабия среща на министрите на страните от петролния картел, на която се разискват въпроси, свързани с настоящото положение на пазара на нефт и проектите за по-нататъшната реализация на съглашението за ограничаване на добива. Министрите на страните от ОПЕК показаха взаимно несъгласието си с изказването на Тръмп.

„ Няма такова нещо, като изкуствени цени на петрола. Цените се дефинират от пазара “, поправи Тръмп министъра на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих.

Генералният секретар на картела Мохамед Баркиндо уточни, че от нарастването на цените на петрола печелят производителите от Съединени американски щати.
По-рано петролът нарастна при изказването на министъра на петрола на Саудитска Арабия за това, че за 15-ти следващ месец се следи намаляване на запасите от горива в развитите страни, като общо това е от порядъка на съвсем 300 хиляди барела. Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак от своя страна означи, че страните от ОПЕК и отвън картела са стигнали до консенсус, че не трябва да се стопира (по отношение на ограниченията за ограничение на добива), без значение от подобряването на обстановката на петролния пазар, разясняват наблюдаващи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР