Стойността на двата основни сорта петрол продължи да нараства, става

...
Стойността на двата основни сорта петрол продължи да нараства, става
Коментари Харесай

Цената на петрола расте, Brent достигна 77,8 долара, WTI – 71,7 долара за барел


Стойността на двата съществени сорта нефт продължи да нараства, излиза наяве от данните от търговията. Наблюдателите на пазара показват измежду главните аргументи решението на Тръмп за излизането на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение за Иран, а от друга данните за намаляването на комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати. В сряда към този момент се появиха прогнози за скок на цена на петрола до 100 $ за барел, макар че съгласно анализаторите, няма действителни учредения за толкоз високи равнища на черното злато.

Стойността на фючърса за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в сряда 9 май трансферира равнището от 77 $ за барел и завърши при 77,39 $ за барел, отбелязвайки повишаване от 3,804 %.

Договорът за юни за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк NYMEX се усилва с 3,722 % като приключи при равнище от 71,3 $ за барел на 9 май.

Тази заран цената на двата съществени сорта нефт продължава да се усилва.

Договорът за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон сутринта на 10 май продължава да се усилва и се котира на равнището от 77,81 $ за барел. Експертите не изключват в днешния ден да се доближи и до 80 $ за барел.

Фючърсът за WTI на NYMEX също нараства и в утринните часове в четвъртък се котира при равнище от 71,73 $ за барел.

Пазарът не се успокои от изказването на МААЕ, че Иран извършва отговорностите си по нуклеарната договорка. В момента вниманието е ориентирано към новите наказания, които се чака да разгласи Съединени американски щати. Най-объркани сега са фирмите, които имат търговски връзки с Иран. Ситуацията е в развиване и по тази причина упованието е стойностети на петрола да продължат да нарастват.

В частност през днешния ден наблюдаващите ще наблюдават и диалозите сред Ангела Меркел и Владимир Путин, от една страна поради обстановката в Украйна и от друга, поради позициите във връзка с Иран. Не на последно място остава и обстановката към Сирия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР