Стойността на двата основни сорта петрол през миналата седмица (

...
Стойността на двата основни сорта петрол през миналата седмица (
Коментари Харесай

Петролът поскъпва символично


Стойността на двата съществени сорта нефт през предходната седмица ( 4 януари ) съумя да доближи до най-високите равнища от 2014 година Brent трансферира 68 $ за барел, а WTI – над 62 $. Въпреки че след това бе маркиран спад, черното злато продължава да остава на задоволително високи цени, излиза наяве от данните от търговията.

Тази заран цените на двата съществени сорта нефт се търгуват без основна смяна и нарастват алегорично. В рамките на търговията на ICE Futures фючърса за март за петрола вид Brent се увеличи с 0,089 % и се търгува в диапазона 67,8 – 67, 7 $ за барел.

Стойността на контракта за февруари на борсата в Ню Йорк (NYMEX) означи повишаване от 0,146 % - до 61,53 $ за барел.

Събитията към Иран сега оказват главно въздействие върху пазара.

Масовите митинги в Иран започнаха на 28 декември. Според изказванията на непознати организации, от началото на всеобщите митинги в Иран броят на жертвите надвиши 20 души. Сред тях има както стачкуващи, по този начин и представители на силите за сигурност. Задържани са към 450 души.

Според информация на немски медии, чака се външният министър на Европейски Съюз Федерика Могерини да предложения външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф. В края на предходната седмици Съединени американски щати оповестиха, че са подготвени с налагането на нови наказания против Иран. В допълнение, в неделя Иран загуби знчително количество газов кондензат след сбъсък на петролен танкер и транспортен съд със зърно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР