Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото

...
Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото
Коментари Харесай

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надвиши $39,000, като това е първото ѝ нанагорнище до това равнище от април 2022 година насам.

Този скок отразява продължаващия възторг в цялата промишленост във връзка с евентуалните идни борсово търгувани фондове (ETF).

Първоначално монетата доближи до малко над $39,600, само че по-късно цената спадна и все още на писане на публикацията Биткойн се търгува за $39,430, което отразява нарастване от 1.7% за последните 24 часа. За последните 30 дни обаче активът е поскъпнал с 15%, а пазарната му капитализация доближи $779 милиарда..

Също по този начин от CoinShares означиха, че упованието на спот Биткойн ETF е довело до най-значителния приток на средства в крипто фондовете, следен от две години насам.

Освен упованието към ETF-ите, анализатор от MatrixPort неотдавна допусна, че надхвърлянето на $40,000 за Биткойн е “ ” след невижданото споразумяване на проблемите на Binance.

Не бива да забравяме, че последният скок последва и речта на ръководителя на Федералния резердв Джером Пауъл в четвъртък, която укрепи очакванията за евентуално ранно понижаване на лихвените проценти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР