Стойка Кръстева спечели за втори път в кариерата си Купа

...
Стойка Кръстева спечели за втори път в кариерата си Купа
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Голямата ми цел е олимпийски медал

Стойка Кръстева завоюва за повторно в кариерата си Купа " Странджа " на шампионата по бокс в София. Тя победи в категория до 51 кг и дублира триумфа си от 2014 година. Тя даде изявление за уеб страницата на БФБокс, в което разяснява миналия шампионат в зала " София " и идната подготовка за Олимпийските игри в Токио.

" На фона на качеството на съперничките съм удовлетворена от развоя на шампионата. Щастлива съм, че се получиха ползотворни мачове, тъй като видяхме на какво равнище е боксът в другите континенти, защото за мен европейският бокс е по-различен от останалите. Доволна съм и че на фона на пандемичната конюнктура, с помощта на министерството на спорта, федерацията и треньорите ни, имаме шампионати, на които да участваме, и се прави всичко допустимо да имаме надпревари. Защото всяко дълго неявяване от интернационалния кръг се отразява. В това отношение съм щастлива, че завършекът е в наша изгода ", сподели боксьорката.

" Можеше и по-добре да бъде, имаше още какво да покажа. Доволна съм, че се вижда, че вървим в вярна посока, само че постоянно има какво да се усъвършенства и промени в бъдеще. Изключително се надявам квалификацията да продължи. Пак споделям, министерството в лицето на господин Кралев, федерацията в лицето на господин Инински, националните треньори Ангел Ангелов и Фикрет Ереджебов, персоналният ми треньор Борислав Георгиев, всички да успеем да намерим салдото и вярната посока, с цел да си свършим работата на квалификацията. Живот и здраве, нека да има олимпийски игри и там да печеля орден ", добави Кръстева.

Тя печели " Купа Странджа " още веднъж след седемгодишно спиране.

" Знам, че трудът се възнаграждава. Това е оценката на дългите години, в които съм работила. В момента, освен аз, а и всички спортисти, сме в неразбираема подготовка. Женският тим трябваше незабавно да се качи на Белмекен, само че откакто се отсрочи европейската подготовка за юни, трябваше да променим проекта. Затова ми е и терзанието. Искам да има точни дати, с цел да могат треньорите да си структурират проекта за работа, ние да го осъществим и най-после нещата да се получат. Надявам се, че квалификацията остава за юни и от 5-и март още веднъж да се качим на лагер ", сподели националката.

Основната цел на Кръстева е олимпийската подготовка.

" Без нея няма да мога да се класирам за Токио. Две години не участвах на шампионати и съм обратно в ранглистата, а последните ми шампионати бяха в друга категория и оттова спечелвам малко точки. За мен няма различен вид и единствената ми цел е да си довърша квалификацията. Към момента обаче няма изясненост на какви шампионати ще участваме, с цел да се приготвя за нея. Всички сме в очакване и нямам самообладание ", добави Стойка Кръстева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР