Стойка Кръстева е невероятно момиче. С невероятна съдба. И с

...
Стойка Кръстева е невероятно момиче. С невероятна съдба. И с
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Сбъднах своята мечта

Стойка Кръстева е необикновено момиче. С невероятна орис. И с още по-невероятни темперамент и воля. За нея 2021-а приключи по този начин, както всеки популярен първенец заслужава: по шампионски!

„ Аз сбъднах своята фантазия, само че това не беше единствено моята фантазия. Това бе фантазията на всички мои близки. И в този момент съм още по-щастлива, че съумях да направя и тях щастливи “, споделя Кръстева, която се завърна от японската столица, донасяйки вкъщи историческо първо олимпийско злато за страната ни в женския бокс .
Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG
Стъпила на най-високото ходило на почетната стълбичка в Токио, поставила ръка върху сърцето и притворила очи, пеейки българския химн, тази изумителна жена даде урок на цяла България. Не, освен на България, на целия свят. Урок по храброст, урок по отдаденост, урок за силата на човешкия дух. Титлата не я промени, тя се прибра от Токио също толкоз скромна, колкото и отпътува:

„ Аз ще запомня 2021-а с обединяването на България около олимпийските игри. “

Кратко и ясно. Нито дума за себеизтъкване, нито писмен знак за това, че името ѝ към този момент стои измежду най-великите в този спорт за всички времена. Тя към този момент е легенда , само че половин година след триумфа краката ѝ остават крепко стъпили на земята.
Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG
Добре де, ами в случай че 2021-а бе един боксов мач?

„ Ако 2021-а бе боксов мач, то той в действителност беше необикновен! Изпълнен с толкоз обрати, със прекъсвания, пандемии и продължение напред, само че с един по този начин благополучен свършек “, връща се обратно към щурото откъм страсти японско лято Стойка.

Тя е отправила взор напред. След като смъкна ръкавиците вечно и пое по треньорския път, Кръстева има нови цели и за нея просто няма време за губене. Още при започване на новата година предстоят и първите надпревари за нея в новата ѝ роля – като ментор на надарените деца в боксовия клуб на „ Локомотив “ София.

За какво не ѝ доближи време през миналата година?

„ За фамилията. За да бъдем повече време дружно. “

Време обаче има за всичко. Нужно е единствено примирение, а смирението на Стойка Кръстева бе оня ключ, който отвори олимпийската врата към храма на величието.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР