Стойка Кръстева донесе поне бронз за България от олимпийските игри

...
Стойка Кръстева донесе поне бронз за България от олимпийските игри
Коментари Харесай

В плевенското село Върбица очакват своята Стойка със злато от Токио

Стойка Кръстева донесе най-малко бронз за България от олимпийските игри в Токио! Боксьорката си обезпечи място в полуфинала в Япония след победа над представителка на Китай.

И до момента в който триумфът на 35-годишната Кръстева радва всички у нас, в родното ѝ село Върбица, покрай Плевен, успехите са предстоящо нещо! Особено за татко ѝ Желязко.

Той е уверен, че неговата щерка да му донесе златен орден. За това се е подготвяла!

" Тя не играе от през днешния ден и от през вчерашния ден. Тя играе от 23 години бокс. Аз съм твърдо зад тила ѝ. Сега и нейният брачен партньор продължава тази традиция. Знам на какво е способна щерка ми, по какъв начин отиде и каква подготовка направи. Аз съм безусловно сигурен. Цяло село знае, че аз очаквам само олимпийска шампионка да посрещна - не бронз, не сребро, а злато. И тя е плакала, и аз съм плакал за сребро. Тя знае - хората се радват, а ние плачем, тъй като чакаме нещо по-голямо. Горд съм, благополучен съм с представянето на щерка си, само че съм твърдо уверен, че тя ще се върне със злато. Щом се стигне до орден, това е горделивост за българския спорт ", споделя пред bTV Желязко.

Именно по неговите стъпки потегля Стойка Кръстева, за която това е второ присъединяване на олимпийски игри. През 2012 година в Лондон тя записа победа и загуба.

" Тя е прекомерно рационална, само че упорита до безконечност. Едва ли има различен български боксьор, който се е подготвял по този начин и както се старае тя. Чакам злато! И да ми се върне жива и здрава! ", споделя бащата на медалистката.

Майка ѝ Керанка разкрива, че досега Стойка следва нейните инструкции - да реализира победа след победа в Токио!

" Преди да замине ѝ споделих: " Върви ги натупай всичките и се върни! ". И тя така прави - бие ги всички. Много се тормозя. Тя излезе мъжко момиче и си играе както би трябвало! Не съм я серпантина изобщо. Тя не е дребна, тя си взема решение. Радвам се. Притеснявам се. Виждала съм я - идвала си е със синьо. Има борбен темперамент. Прилича повече на татко си ", съобщи тя.

За Кръстева е към момента рано за завръщане. Полуфиналът в нейната категория ще бъде в сряда (4 август), а възможен край е плануван за събота (7 август).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР