Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специални гости в студиото

...
Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специални гости в студиото
Коментари Харесай

Стойчо Стоев и Тодор Янчев: Новият ръководител на БФС трябва да работи, за да измъкне българския футбол от дупката

Стойчо Стоев и Тодор Янчев бяха специфични посетители в студиото на предаването " Арена спорт ", в което двамата футболни наставници говореха за идния Конгрес на БФС, обстановката в националния тим, борбата за купата в Първа лига и други значими тематики.

Стоев и Янчев се сплотиха към мнението, че новият началник на БФС би трябвало да се концентрира върху това да извади футбола ни от тежката състояние, в което се намира към този момент толкоз години.

" Най-добрият любимец да завоюва Конгреса е смяната, която всички ние чакаме. Трябва към този момент да се стъпи крепко на земята и оттова да стартираме да градим. Ако няма смяна, българският футбол ще стигне равнището на аматьорския, където хората работят нещо и в това време играят апропо ", съобщи клубната легенда на ЦСКА.

" За развиването на детско-юношеския футбол слушаме към този момент в продължение на 20 години. Всичко там ми се коства прекомерно политизирано и само за печелене на гласове. Основната роля за развиването на ДЮШ имат самите клубове, а не БФС. Той може да даде преференции, които да улеснят работата на тимовете, само че те би трябвало да развиват ДЮШ. Аз съм склонен с Тошко, че индивидът, който застане отпред на БФС би трябвало да работи, с цел да излезем от тази дупка и да не дава празни обещания. Дано да се види някаква постепенна смяна, с цел да забележим качествени български деца по терените ", добави някогашният нападател на Локомотив Сф, който победи с " железничарите " в шампионата за Купата на България през сезон 1981/82.

Двамата старши треньори споделиха още упованията си и за развиването на националния тимове при Илиан Илиев с огледа равенствата против Сърбия и Унгария в края на предходната година и идното присъединяване в Лигата на нациите, където сме в една група с Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

" Преди време бихме споделили, че възможностите ни в тази група са огромни. Хубавото е, че при Илиан се видяха промени във футбола, който играе тима и за мен той наподобява по-приемлив. Играчите се пробват да играят по-офанзивно и на мен това ми подхожда. Искрено им поисквам триумф оттук насетне. Прави му в действителност чест на Илиан, че се съгласи да поеме тима в подобен сложен миг. Не се тормози, макар че знае, че резултатите могат и да не са положителни. Смятам обаче, че прекомерно доста подлагаме на критика нашите футболисти. Ние си знаем нашето равнище и би трябвало да бъдем по-реалистични с оценките въз основата на него. Вижда се обаче, че тези играчи могат да дадат по-различно лице на този тим и нека съумеят да се класират на някой конгрес ", разяснява Стоев.

" Сърбия и Унгария ще играят на европейското състезание през това лято, тъй че позитивните резултати против тях би трябвало да оказват помощ за надграждането в националния тим. Футболистите получиха нужното самочувствие от тези два мача и имам вяра, че могат да покажат още по-добро лице в Лигата на нациите ", продължи Янчев.



Българските експерти обърнаха внимание още и на борбата за купата в Първа лига, като предстоящо сложиха измежду любимците Лудогорец и ЦСКА, само че също по този начин не отписаха краткотрайния водач в подреждането след края на есенния полусезон Черно море.

" Лудогорец играе на три фронта и това може да окаже някакво въздействие, тъй като направиха доста изходящи прехвърляния и изгубиха дълбочината в състава си. Като цяло обаче те разполагат с задоволително качествени футболисти, тъй че не чакам да има някакво огромно отражение чисто спортно-технически. Черно море е приятната изненада на сезона дотук и също е измежду любимците за първото място. Друг въпрос е дали ще могат да устоят до края на шампионата, тъй като ги чака тежка пролет. При тях също по този начин липсва тази дълбочина в състава им ", счита някогашният ментор на Лудогорец и Черно море Стойчо Стоев.

" Едни и същи тимове разполагат с нужния потенциал, с цел да се борят за първото място всяка година - Лудогорец, ЦСКА и Левски. Почти целият ми живот мина в ЦСКА и обичам този клуб. В ЦСКА 1948 работех за малко време, само че им поисквам триумф в шампионата ", съобщи Тодор Янчев.

Какво още споделиха Стоев и Янчев за прехвърлянето на Ивайло Чочев в Лудогорец, представянето на Левски против Пирин Благоевград и настоящата конюнктура в българкия футбол, гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР