Стойчо Кацаров няма желание да продължи като здравен министър в

...
Стойчо Кацаров няма желание да продължи като здравен министър в
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров посочи причината да стане министър, не иска в редовен кабинет

Стойчо Кацаров няма предпочитание да продължи като здравен министър в постоянно държавно управление. Пред Нова телевизия той изясни и за какво е приел поста здравен министър в служебния кабинет.
" Аз не бих взел участие в постоянно държавно управление. Нашата здравна система има потребност от съществени промени. Но здравният министър не би трябвало да се занимава с джипита, а с публичното здраве ", аргументира медикът решението си да излезе от властта. И добави, че въобще е станал здравен министър единствено с цел да поддържа Радев. Ангажиментът му бил единствено за 1-вото служебно държавно управление, във второто взел участие, тъй като обстановката била тежка и единствено той можел да се оправи с Коронавирус рецесията, само че в постоянен кабинет няма да взе участие.
Кацаров разяснява и освобождението на зам.-министъра на опазването на здравето Димитър Петров. " Вчера беше отхвърлен зам.-министърът на опазването на здравето. Премиерът го освободи. В последна сметка ние сме членове на политически кабинет. Всеки от нас може да бъде освободен във всеки един миг. И 10 пъти да ме питате " Защо ", аз не знам, не са ми дадени пояснения. Всеки си носи отговорност за това, което прави. Аз не дефинирам кой е крив и кой е прав ", изясни министърът.
Кацаров не подмина и отсъствието на доцент Ангел Кунчев. " Д-р Кунчев е в болнични от два месеца. Не знам дали е бил склонен с мен, той не беше на работа. Ето, справихме се и без него. Аз желая да благодаря на доктор Кожухарова, с помощта на чиито препоръки стигнахме до тук ", сподели министърът на опазването на здравето.
Той не пропусна и тематиката с пожара в COVID- отделението на болничното заведение в Сливен и сигналите за нарушавания в болница " Лозенец ".

" Стаите не се заключват в нито едно поделение. Разговарях с шефа на болничното заведение в Сливен. И той ми сподели, че са пушили цигари. Води се следствено дело, нищо не мога да кажа. ", отговори той на въпрос за нещастието с изгорелите пациенти

" Недейте да ми сравнявате престъпни трансплантация с административно нарушаване. Няма да разисквам кадрови въпроси по малкия екран. Ако желая да избавям някой, ще му кажа. ", ядоса се Кацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР